MARELE PREMIU AL BAHREINULUI 2013 – ANTRENAMENTE LIBERE

22 aprilie 2013
Autor:
dowmedia08

Finlandezul a realizat timpul de 1m:34,154secunde, la putin dupa prima jumatate a sesiunii, utilizand pneurile P Zero Alb de compozitie medie. Acestea au fost nominalizate pentru aceastacursa alaturi de cele de compozitie dura (hard) P Zero Orange.

Pe parcursul primei sesiuni – in care pilotii Ferrari, Felipe Massa si Fernando Alonso au fost cei mai rapizi – pilotii au utilizat doar pneurilehard. Pe parcursul celei de-a doua sesiuni, toate echipele au folosit pneurile medii, pe o pista care atingea la nivelul asfaltului 42 de grade Celsius. La finalul sesiunii a doua, echipele s-au concentrat pe rulaje mai lungi cu mai mult combustibil la bord, cu scopul de a simula conditiile cele mai probabile de duminica, din timpul cursei.

CE SPUNE DIRECTORUL PIRELLI MOTORSPORT:

Paul Hembery:„Asa cumne-am asteptat, evolutia pistei a jucat un rol important in modul cum s-au desfasurat vineri lucrurile, cu multi concurenti ruland abia spre finalul fiecarei sesiuni cu scopul de a beneficia de avantajul unui strat mai gros de guma depus pe circuit. Pista va continua sa evolueze pe parcursul weekendului, ceea ce inseamna ca nu avem inca o imagine concludenta. Uzura si degradare sunt in parametri la care ne-am asteptat in acest moment al weekendului de cursa, cu pneurile spate lucrand in mod particular mai mult aici. Dar in momentul cursei vom vedea, cu siguranta, ca masinile vor putea rula mai mult cu un set de pneuri decat in acest moment. Deja unii piloti au rulat sicate 15 tururi pe pneurile hard, astfel ca ne aflam aproape sigur pe un circuit unde vom avea strategii cu trei orpiri la boxe, desi este posibil ca unele echipe sa opteze pentru doua. Atunci cand vom analiza datele de vineri si vom vedea timpii de sambata, din ultima sesiune de antrenamente libere, vom putea avea o idee mult mai clara in privinta strategiilor.”

CEL MAI RAPIDE PNEURI ALE ZILEI:

Antrenamente libere 1:
1. F Massa 1.34.487s Hard uzate
2. F Alonso 1.34.564s Hard uzate
3. N Rosberg 1.34.621s Hard uzate

Antrenamente libere 2:
1. K Räikkönen 1.34.154 Medium noi
2. M Webber 1.34.184 Medium noi
3. S Vettel 1.34.282 Medium noi

DATE STATISTICE:

Hard Medium Intermediare Ploaie
Km parcursi * 4.084 1.852 N/A N/A
Seturi folosite ** 45 25 N/A N/A
Cel mai mare numar de tururi ** 28 20 N/A N/A

* Numarul total de km parcursi in cele doua sesiuni de antrenamentele libere de toti pilotii.
** Per compozitie, toti pilotii.

FIE CA FORTA SA FIE CU TINE:

Forta G maxima pe franare (forta longitudinala): Virajul 1 @ -4.6 g
Forta G maxima pe viraje (forta laterala): Virajul 12 @ - 4.1g

CHESTIUNILE ZILEI DE LA PIRELLI

•Castigatorul Marelui Premiu al Chinei, Fernando Alonso este pilotul cu cele mai multe victorii in Bahrein, trei la numar. Alte vesti bune pentru Scuderia Ferrari, coechipierul sau, Felipe Massa este al doilea cel mai de succes pilot de pe acest circuit cu doua victorii.

•Marele Premiu al Bahreinului nu a fost niciodata castigat de un pilot clasat mai jos de primele doua randuri ale grilei de start, dar in aceeasi masura nu a fost favorabil pilotilor din pole-position. In total, ocupantii pole-ului au castigat de patru ori, din cele opt curse derulate aici.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram