SIVECO Romania dezvolta o solutie informatica unica pentru bancile centrale din regiune

17 decembrie 2012

SIVECO Romania si Banca Nationala a Moldovei au anuntat extinderea sistemului informatic de raportare bancara, prin dezvoltarea a peste 50 de tipuri noi de rapoarte cu caracter statistic si de supraveghere prudentiala, specifice domeniului bancar.

Noul sistem de raportare va fi implementat cu scopul de a revizui modul actual de raportare catre Banca Nationala a Moldovei, in vederea alinierii la cerintele de raportare aplicate in Uniunea Europeana. Sistemul informatic de raportare este proiectat conform directiilor trasate la nivelul European Bank Association, care vizeaza centralizarea raportarilor si translatarea acestora din formate diferite intr-o singura structura standard.

Acest lucru va fi asigurat prin utilizarea formatului XBRL (eXtensible Business Reporting Language), un standard international deschis, folosit in analiza si raportarea financiara si de business. Acesta este de altfel singurul limbaj care poate gestiona date create in diferite limbaje si standarde contabile si financiare, prin transformarea lor automata intr-un format unic.

„Modelul de raportare pe care il vom implementa alaturi de partenerii nostri internationali va fi unul standardizat si va imbunatati substantial sistemul actual de raportare bancara folosit in Republica Moldova. Principalele sale obiective sunt optimizarea procesului de raportare si a fluxurilor informationale catre Banca Nationala a Moldovei, cresterea calitatii datelor raportate, dar si stocarea si prelucrarea centralizata a acestora. Suntem mandri sa dezvoltam o astfel de solutie moderna si complexa, care este unica pentru bancile centrale din regiune din punct de vedere al tehnologiilor si standardelor utilizate.” a declarat Costel Todor, Vicepresedinte Adjunct Vanzari Internationale, SIVECO Romania.

„Implementarea noului model de raportare va aduce beneficii reale pentru intregul sistem bancar din Republica Moldova, cu impact direct asupra gestionarii riscurilor si mentinerii stabilitatii financiare. Sistemul informatic va sprijini pe de o parte bancile raportoare in procesul de transmitere automata a rapoartelor in format propriu, iar pe de alta parte va conduce la reducerea costurilor si eforturilor necesare din partea bancii centrale pentru asigurarea conformitatii raportarilor.” a declarat Dorin Dragutanu, Guvernatorul Bancii Nationale a Moldovei.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are peste 1.000 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram