Din noiembrie oradenii circula cu liniile de transport dedicate preventiei si controlului diabetului

15 noiembrie 2012
Autor:
dowmedia08

Diabetul zaharat poate apărea la orice vârstă, indiferent de sex, profesie sau stare materială, iar odată instalat, nu se poate vindeca. În acest context, prevenția, diagnosticarea precoce și controlul eficient al acestei boli sunt esențiale, iar informarea publicului larg devine vitală.

Pentru ca mesajele educative să ajungă în rândul publicului larg, în cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, Societatea Româna de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Oradea și Regia Autonomă de Transport Local Oradea, dedică două mijloace de transport în comun prevenției și controlului în diabetul zaharat, care vor circula până în anul 2013. Astfel, un tramvai și un autobuz poartă mesajul campaniei: ”Controlează-ți diabetul - În cazul diabetului educaţia înseamnă prevenţie şi control!”.

În acest fel, populaţia va fi expusă în mod direct mesajului campaniei, în încercarea de a conştientiza importanţa prevenţiei şi controlului diabetului. Vizibilitatea mesajelor şi implicarea autorităţilor locale reprezintă un pas important către atingerea obiectivelor propuse, de informare și educare a publicului.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, își propuneinformarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum și asupra controlul eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viațăpentru persoanele afectate de această boală. De asemenea, campania vizează implicarea specialiștilor, autorităţilor și mass-media în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa și prevalența crescută a cazurilor de diabet în România.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este organizată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea. Partenerii ştiinţifici ai evenimentului sunt Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susţinută de către Primăria Municipiului Oradea şi Regia Autonomă de Transport Local Oradea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram