Importanta unor activitati de team building atent pregatite

12 noiembrie 2012

Angajatii au nevoie de multe ori si de alte modalitati de invatare sau perfectionare decat clasicul stil pix-hartie (cursuri sau materiale pe care sa le parcurga). Mai mult decat atat, perfectionarea nu trebuie sa se realizeze doar teoretic si doar la nivel individual - sociatatile si companiile de renume se ramarca prin faptul ca pot sa realizeze o coeziune speciala intre membrii echipelor. Marele inovator Henry Ford spunea “Sa formezi o echipa este doar inceputul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul.”

De aceea, elaborarea unor programe de intarire a echipei, de relationare si cunoastere interpersonala sunt foarte importante. Prin alegerea unor activitati de team building adecvate fiecarei companii, se tine cont de durata alocata, de locatiile dorite si se poate construi un program bine elaborat, cu un scenariu clar, in jurul unor obiective concrete.

Trainerii vor profita la maxim de fiecare moment al acestor programe pentru a imbina teoria si practica - dezvoltand increderea, ducand oamenii la o invatare experientiala de succes. Momentele de dinainte si de dupa ale unei activati team building, in sine, sunt extrem de importante - debriefingul, analizele, concluziile, parerile, intrebarile, toate au rolul lor.

In intreaga ecuatie a unui team building reusit, acitivitatile au functia lor clar stabilita - ele sunt extreme (sau mai putin extreme), de echipa sau individuale. Ele se aleg in functie de locatia unui astfel de program outdoor, de dorintele firmei contractante, de perioada din an in care se desfasoara. Bineinteles, apar anumite activitati ce sunt general recomandate - diferite exercitii, jocuri sau programe distractive, orientare, paintball sau trekking. Sunt disponibile desigur si alte tipuri de programe ce antreneaza si mai mult spiritul de echipa sau adrenalina fiecaruia: catarare, canyoning, rafting, tiroliana, rapel, ATV, supravietuire. Nu in ultimul rand, se poate opta si pentru proiecte speciale - acestea sunt procese mai complexe, care implica o comunicare mai atenta, o organizare mai minutioasa, luarea de decizii - aici se folosesc numeroase materiale, intr-un interval mai mare de timp. Proiectele speciale pot fi proiecte de constructii, diverse concursuri, organizare de evenimente - se creeaza astfel situatii reale, in care implicarea fiecarui membru va aduce succes.

Fiecare activitate are insa farmecul si rolul ei. Pentru a alege corect, a reusi o imbinare potrivita si a da valoarea corecta unui astfel de program de outdoor team building, Vertical Adventure Romania ofera servicii complete, dezvoltate de-a lungul a 7 ani de experienta.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram