Epicor finalizeaza achizitia Solarsoft Business Systems si raporteaza rezultatele financiare preliminare pentru anul fiscal 2012

30 octombrie 2012
Autor:
dowmedia08

Bucuresti, 29 octombrie 2012 -- Epicor Software Corporation, lider global in furnizarea de solutii software de business pentru organizatiile din domeniile productie, distributie, retail si servicii, a anuntat recent ca a finalizat achizitia anterior comunicata a companiei Solarsoft. De asemenea, Epicor a anuntat si rezultatele sale financiare preliminare pentru anul fiscal 2012, incheiat la 30 septembrie.
Epicor a finalizat achizitionarea Business Systems Solarsoft pentru suma de 155 milioane dolari, care a fost finantata atat in numerar cat si cu o remiza existenta pe o facilitate de credit de tip revolving de 69 milioane dolari. Achizitionarea Solarsoft intareste pozitia Epicor, ca unul dintre cei mai importanti furnizori de aplicatii de business end-to-end dedicate productiei discrete si distributiei din industrii verticale cheie, cum sunt cele de materiale de constructii si lemn, auto, imprimare si ambalare, așa cum se menționeaza si in comunicatul de presa "Epicor achizitioneaza Solarsoft Business Systems", emis in septembrie, 2012. In calitate de consultant financiar unic pentru Epicor Software Corporation, a actionat Jefferies& Company, Inc.
"Aceasta achizitie ne intareste pozitia de lider pe segmentele de productie si distributie in intreaga lume", a declarat Pervez Qureshi, CEO si presedinte al Epicor. "Alaturarea companiei Solarsoft extinde oferta noastra de software inovator catre o paleta mai larga de clienti si industrii, de la piese auto la ambalaje sau produse bio, de la alimente proaspete la componente electrice sau la materiale de constructii si lemn. Aceste solutii, care permit clientilor sa isi monitorizeze afacerea si sa isi sporeasca eficienta de operare, sunt bine aliniate la ofertele Epicor. Suntem multumiti ca am finalizat aceasta achizitie cu putin timp inainte de termen si incantati sa incepem procesul de integrare a Solarsoft cu Epicor.”
De asemenea, Epicor a anuntat ca, pe baza datelor financiare preliminare , compania se asteapta ca veniturile totale pentru anul fiscal 2012 sa se situeze in intervalul 866 - 870 milioane de dolari, comparativ cu veniturile totale pro forma de 847 milioane dolari din anul fiscal 2011, avand o crestere de 2-3% fata de anul fiscal 2011. Compania se asteapta ca EBITDA corectat (profitul inainte de dobanda, taxe, depreciere si amortizare) sa fie in intervalul de 220 - 222 milioane dolari pentru anul fiscal 2012, ceea ce reprezinta o crestere de 14% fata de pro forma EBITDA corectat din anul anterior, de 194 milioane dolari, crestere ce se datoreaza unei creșteri a veniturilor precum si sinergiei rezultate in urma fuziunii din 2011 dintre Activant si Epicor. Compania se asteapta ca pierderile nete pentru anul fiscal 2012 sa se situeze in intervalul 36 - 42 milioane de dolari, comparativ cu pierderea neta de 56 milioane de dolari de la infiintare pana la 30 septembrie 2011. In plus, compania se asteapta ca datoria neta sa fie de aproximativ 1,2 miliarde dolari la 30 septembrie 2012, rezultand o rata de indatorare neta de aproximativ 5,4x.
Veniturile obtinute in America au crescut cu aproximativ 4% in anul fiscal 2012, fața de anul anterior, cu performante solide atat in retailul high-end cat si in ERP, in timp ce retailul low-end continua sa se confrunte cu provocarile ridicate de subrezenia pietei locuintelor si a constructiilor. Veniturile internationale au scazut cu aproximativ 2%; dar in zona Asia Pacific au crescut semnificativ de la an la an, contrabalansand scaderea din EMEA, cauzata de provocarile permanente ale economiei. Cresterea veniturilor datorate solutiei Epicor ERP de generatie urmatoare (anterior, Epicor 9) a fost aliniata cu cresterea generala a afacerii si este de asteptat sa se accelereze in anul fiscal 2013. In fine, veniturile din mentenanta au crescut constant, cu preturi de reinnoire stabile in medie-90%.
Avand in vedere rezultatele financiare ale Solarsoft, Epicor se asteapta sa realizeze venituri anuale suplimentare, de la Solarsoft, de 85 milioane de dolari si un EBITDA de 25 milioane dolari, care include 3 milioane de dolari rezultate din sinergiile preconizate in urma achiziției. Pe baza unei pro forma combinate a companiei, veniturile fiscale din 2012 incluzand Solarsoft ar fi fost de 953 milioane dolari, EBITDA corectat ar fi fost de 246 milioane dolari iar raportul net dintre creante si capital (net leverage) ar fi fost 5.5x.2
„In pofida mediului economic dificil, in special din Europa, credem ca performanța noastra solida, din anul fiscal 2012, demonstreaza ca ofertele noastre de produse continua sa castige cota de piata", a spus Qureshi. "Continuam sa ne extindem raza de acțiune a soluțiilor noastre de business enterprise pentru producatori, distribuitori, retaileri și organizații furnizoare de servicii la nivel global, sa vindem pe mai multe piete decat oricand inainte, iar, ca rezultat, canalele de vanzari sunt puternice. Cresterea Epicor este determinata de o profunda intelegere a industriilor pe care le deservim si de focalizarea clara pe satisfactia clientului, care duce la inspirație si la inovarea afacerii. Recent lansatul nostru mesaj si brand ‘Business Inspired’ sprijina pe deplin focalizarea noastra pe client si valorile cheie - pentru a oferi solutii si servicii ce cresc productivitatea si eficienta clientilor nostri, dandu-le libertatea de a se putea concentra pe crestere, diferentiere si noi posibilitati inspirate pentru afacerile lor.”
Toate rezultatele trebuie considerate preliminare pana cand Epicor va depune raportul sau anual potrivit formularului 10-K. De asemenea, Epicor este programata sa gazduiasca o conferinta la jumatatea lunii decembrie, pentru a discuta rezultatele financiare ale celui de-al patrulea trimestru fiscal 2012 si cele ale intregului an. Un comunicat de presa va fi distribuit la o data ulterioara, cu mai multe informatii si detalii.
Datele financiare ale Epicor din 2011 incluse in acest comunicat de presa sunt prezentate ca si cum fuziunea dintre Epicor și Activant ar fi avut loc pe 1 octombrie 2010, fara efectul modificarilor contabile ale achizitiei. Pentru mai multe informații, va rugam sa consultați "Indicatori financiari Non-GAAP " de mai jos.

2 Cifrele pro-forma asteptate la mijlocul intervalului EBITDA corectat fiscal 2012

Despre Epicor Software Corporation
Epicor Software Corporation este un lider global care furnizeaza, pentru industriile de productie, distributie, retail si servicii, solutii software de business destinate sa inspire clientii in activitatea lor. Cu aproape 40 de ani de experienta in deservirea intreprinderilor mici, mijlocii si mari, Epicor are peste 20.000 de clienti in peste 150 de tari. Solutiile Epicor de planificare a resurselor intreprinderii (ERP), managementul lanturilor de aprovizionare (SCM) si managementul capitalului uman (HCM) permit companiilor sa isi sporeasca eficienta si sa isi imbunatateasca profitabilitatea. Cu istoricul sau in inovatie, expertiza in industrie si pasiunea pentru excelenta, Epicor ofera Punctul Unic de responsabilitate pe care il solicita afacerile locale, regionale si globale. Epicor are sediul central in Dublin, California, cu birouri si filiale in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.epicor.com.
Urmariti Epicor pe Twitter: @Epicor, @EpicorUK, @EpicorEMEA, @EpicorAU, @Epicor_Retail, @Epicor_DIST and Facebook.
# # #

Epicor, Business Inspired si logo-ul Epicor sunt marci comerciale ale Epicor Software Corporation, inregistrate in Statele Unite si in alte tari. Toate celelalte marci comerciale mentionate sunt detinute de proprietarii lor. Ofertele de produse si servicii mentionate in acest document sunt produse de Epicor Software Corporation.

Declaratii anticipative
Acest comunicat de presa include anumite declaratii care pot constitui declaratii anticipative (inclusiv afirmatii, asteptari si estimari) in conformitate cu Private Securities Litigation Reform Act din 1995.
Aceste declaratii anticipative includ declaratii privind integrarea Solarsoft, volumul de business previzionat, efectele financiare ale achizitiei, incluzand veniturile suplimentare si valoarea ajustata a EBITDA, cota de piata si pozitia relativa a Epicor si Solarsoft, ofertele de produse si initiativele, modelul de business, canalele si oportunitatile de vanzare, rezultatele financiare asteptate ale Epicor pentru intregul an fiscal 2012, incluzand venituri si valoarea ajustata a EBITDA (inclusiv ratele de crestere asociate), datoria totala si net leverage ratio, rezultate financiare pro forma si anuntarea “Business Inspired Brand Imagery”, inclusiv calendarul si efectul acestora precum si alte declaratii care nu sunt fapte istorice.

Aceste declaratii anticipative se bazeaza pe date concurentiale, financiare si economice disponibile in prezent alaturi de perspective si ipoteze ale managementului cu privire la evenimente viitoare si performanta afacerii la momentul in care sunt facute declaratiile si sunt supuse unor riscuri si incertitudini. Rezultatele reale pot sa difere semnificativ de cele exprimate sau implicite in declaratiile anticipative. Aceste riscuri si incertitudini includ, dar nu sunt limitate la, capacitatea de Epicor de a integra cu succes Solarsoft și de a executa planurile sale de afaceri; schimbari in cererea de produse Epicor sau Solarsoft, in special in lumina ofertelor competitive; disponibilitatea in timp util si acceptarea de catre piata a produselor noi si upgrade-urilor; impactul produselor concurente si nivelului lor de pret; abilitatea viitoare a Epicor de a continua sa dezvolte si sa extinda ofertele sale de produse si servicii care sa adreseze cererea afacerilor emergente si tendintele tehnologice; tendințele economice in general, si in piețele pe care le deservește Epicor. Va incurajam sa analizati rapoartele noastre cele mai recente, inclusiv declarația noastra de inregistrare S-4 depusa pe 11 ianuarie 2012, asa cum a fost modificata la 10 februarie 2012, și rapoartele noastre trimestriale pe formularul 10-Q depuse la Securities and Exchange Commission, in special sub titlul "factori de risc" pentru o discuție a acestor factori si a altor riscuri care pot afecta rezultatele noastre viitoare. Ca rezultat al acestor factori, este posibil ca afacerile sau clientii potentiali asteptate de catre companie ca parte a acestui anunt sa nu aiba loc. Cu exceptia cerintelor legale, Epicor nu se angajeaza sa revizuiasca sau sa actualizeze public nici o declaratie anticipativa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram