Epicor achizitioneaza Solarsoft Business Systems

20 septembrie 2012
Autor:
dowmedia08

Bucuresti, 19 septembrie 2012 -- Epicor Software Corporation, lider global in furnizarea de solutii software de business pentru organizatiile din domeniile productie, distributie, retail si servicii, a anuntat recent ca a convenit sa achizitioneze compania privata Solarsoft Business Systems de la Marlin Equity Partners. Solarsoft este o companie specializata in planificarea resurselor intreprinderii (ERP) si sisteme de management pentru productie si distributie pentru piata companiilor medii.
Achizitionarea Solarsoft, asteptata sa fie finalizata in 45 de zile, intareste pozitia Epicor ca unul dintre cei mai importanti furnizori de aplicatii de business end-to-end dedicate productiei discrete si distributiei din industrii verticale cheie, precum materiale de construcții si lemn, auto, imprimare si ambalare. Sistemele de control al executiei productiei (MES) si de intelligence ale Solarsoft ofera capabilitați extinse pentru a masura, a monitoriza si a optimiza productia si operatiunile de productie, prin colectarea datelor, analiza si urmarirea performantei in timp real, fie intr-o singura locatie, fie intr-o intreprindere ce opereaza la nivel global. Solutiile si expertiza Solarsoft in procese de productie vor permite Epicor sa-si accelereze initiativele in industriile strict reglementate, precum bauturi si alimente,farmaceutica si asistenta medicala. In plus, Solarsoft aduce o expertiza si resurse semnificative pentru a suporta livrarea solutiilor ambelor companii (Solarsoft si Epicor) dedicate cloud-based ERP, software as a service (SaaS), hosting si managed services.
„Solarsoft ne impartaseste strategia de produs centrata pe client, de a proteja investitiile clientilor prin solutiile noastre, oferind in acelasi timp optiuni de alegere si o flexibilitate fara precedent", a declarat Pervez Qureshi, presedinte si CEO al Epicor. "Aceasta achizitie este o potrivire excelenta atat din punct de vedere cultural cat si tehnologic. Ambele companii ofera o expertiza profunda in aceasta industrie si sunt decise sa construiasca relatii pe termen lung cu clientii, oferindu-le capacitatile si tehnologiile de sustinere de generatie urmatoare– on-premise, on-demand, gazduite, sau in cloud – de care acestia au nevoie pe masura ce afacerile lor evolueaza.”
Solarsoft funizeaza solutii software enterprise si servicii IT moderne catre producatori, distribuitori si angrosisti din America de Nord, Europa si Asia si are peste 400 de angajati, aproape 2.000 de clienti si venituri anuale de aproximativ 90 de milioane de dolari. Pentru diverse activitati de productie, de la piese auto la ambalaje sau produse bio, de la alimente proaspete la componente electrice sau la materiale de constructii si lemn, Solarsoft livreaza sisteme ce fac conexiunile dintre departamentele de vanzari, aprovizionare, finante, managementul stocurilor si depozitelor, logistica, planificarea resurselor de productie (MRP) si controlul calitatii, pentru a-si ajuta clientii sa-si monitorizeze afacerile si sa isi creasca eficienta operatiunilor. Aceste soluții sunt bine aliniate cu ofertele Epicor, consolidandu-i pozitia de lider la nivel mondial in segmentele de productie si distributie.
„Suntem incantati sa ne unim fortele cu Epicor, un lider recunoscut in software-ul destinat afacerilor, cu o istorie lunga si de succes in a aduce pe piata solutii ERP vizionare", a declarat Shawn McMorran, CEO al Solarsoft. "Impreuna, vom avea peste 22.000 de clienti si venituri reunite ce se vor apropia de un miliard de dolari anual, ceea ce ne va aduce printre cei mai mari furnizori de software enterprise din lume. In comun cu Epicor, prin dimensiunea noastra largita, prin extinderea portofoliului de solutii, ofertele de servicii imbunatatite si infrastructura globala, vom aduce clientilor nostri o valoare inca si mai mare, acum si in viitor.”
News Facts
 Epicor achizitioneaza Solarsoft Business Systems, extinzandu-si pozitia de lider in piete verticale cheie la nivel global.
 Dimensiune si scara crescute pentru a deschide noi piete si oportunitati de cross-selling, in special pentru MES, procese de productie, industria auto, precum si de imprimare si ambalare.
 Investitii in centre de date care vor consolida furnizarea ERP-ului cloud-based al Solarsoft si Epicor, a software-ului ca serviciu (SaaS), hosting-ului si a ofertelor de managed service.

Despre Solarsoft Business Systems
Solarsoft furnizeaza producatorilor, distribuitorilor si angrosistilor din intreaga lume programe de software enterprise si servicii IT moderne. Compania a crescut organic si prin achizitii, incepand cu 1986, si are peste 400 de profesionisti care ofera sprijin local in 16 zone de fuse orare diferite. Clientii se bazeaza pe Solarsoft pentru a aduce claritate și eficienta a operatiunilor lor de zi cu zi. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.solarsoft.com.

Despre Marlin Equity Partners
Marlin Equity Partners este o firma privata din Los Angeles, California, cu un capital in administrare de peste 1 miliard de dolari. Firma este axata pe furnizarea, catre corporatii, actionari si alte parti interesate, de solutii personalizate care le satisfac nevoile de afaceri si de lichiditate. Marlin investeste in afacerile din mai multe industrii in care baza sa de capital, relatiile industriale si reteaua sa extinsa de resurse operationale consolideaza in mod semnificativ perspectivele unei companii si ii sporeste valoarea. Inca de la inceputurile sale, Marlin, prin grupul sau de fonduri si societati afiliate, a finalizat cu succes peste 60 de achizitii. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.marlinequity.com .

Despre Epicor Software Corporation
Epicor Software Corporation este un lider global ce furnizeaza industriilor de productie, distributie, retail si servicii solutii software de business destinate sa inspire clientii in activitatea lor. Cu aproape 40 de ani de experienta in deservirea intreprinderilor mici, mijlocii si mari, Epicor are peste 20.000 de clienti in peste 150 de tari. Solutiile Epicor de planificare a resurselor intreprinderii (ERP), managementul lanturilor de aprovizionare (SCM) si managementul capitalului uman (HCM) permit companiilor sa isi sporeasca eficienta si sa isi imbunatateasca profitabilitatea. Cu istoricul sau in inovatie, expertiza in industrie si pasiunea pentru excelenta, Epicor ofera Punctul Unic de responsabilitate pe care il solicita afacerile locale, regionale si globale. Epicor are sediul central in Dublin, California, cu birouri si filiale in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.epicor.com.
Urmariti Epicor pe Twitter: @Epicor, @EpicorUK, @EpicorEMEA, @EpicorAU, @Epicor_Retail, @Epicor_DIST si Facebook.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram