Minunile asociate capsaicinei substanţa picanta din ardeiul iute

14 septembrie 2012

Chiar daca multa lume mananca ardeiul iute doar pentru gust sau pentru senzatiile tari declansate, ardeiul iute este, pe cat de picant, pe atat de benefic pentru organismul uman. Pe langa multe alte substanţe benefice şi vitamine pe care le conţine ardeiul iute, capsaicina are un mare potenţial de vindecare şi o multitudine de beneficii pentru sanatate, lucru descoperit de sute de ani de medicina traditionala, dar demonstrat stiintific de cateva zeci de ani, acum acordandui-se noi valente, dupa cum explica medicul homeopat Cristina Bogdan :
„In primul rand, capsaicina are un efect analgezic, ajutand in special in tratarea durerilor datorate bolilor reumatismale cronice, celor rezultate in urma traumatismelor scheletului sau celor datorate neuropatiei diabetice sau din nevralgia postherpetica. Stimularea sistemului imunitar este un alt beneficiu al capsaicinei prin atragerea celulelor sistemului imunitar care ajuta la distrugerea bacteriilor si inactivarea substanţelor toxice care au fost rezultate ori din distrugerea celulara, ori din alergii. Actiunea antitumorala, de asemenea, este un alt punct forte al capsaicinei intrucat are puternice efecte anti-proliferative asupra culturilor de celule maligne in cazul cancerului de prostata, precum şi cel ovarian, mamar, de ficat, de plamani precum şi leucemie. Nici afectiuile respiratorii nu sunt ocolite de efectele benefice ale capsaicinei, aceasta avand efect decongestionant pentru caile respiratorii in cazul sinuzitelor si rinitelor. Capsaicina mai este benefica si in bolile vasculare fiindca stimuleaza circulatia prin efectul vasodilatator, ajutand la scaderea tensiunii arteriale si riscului de accidente vasculare sau infarct miocardic. Ajuta si la stimularea circulatiei membrelor inferioare si la inlaturarea durerilor in zona in care se aplica cremele pe baza de capsaicina. In diabet, capsaicina ajuta tocmai prin efectele sale analgezice si de crestere a fluxului sanguin, despre care am vorbit si mai devreme.
Nu in ultimul rand, capsaicina ajuta in problemele cu colesterolul şi greutatea. Pe de-o parte, prin cresterea activitatii enzimelor responsabile de metabolismul grasimilor si scaderea cantitaţii de colesterol absorbit de organism, capsaicina ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange. Pe de alta parte, ingestia alimentelor picante, care de cele mai multe ori conţin capsaicina, creste rata metabolismului, determinand scaderea in greutate. Mai mult decit atat, consumul de alimente care conţin capsaicina sunt responsabile de un efect termodinamic de incalzire pentru aproximativ 5 ore dupa ingestie, stimuland digestia si alte functii ale organismului.”
Capsaicina este substanta activa care, alaturi de extractul de ceai verde, contribuie la efectele benefice de pierdere in greutate asociate cu Chilliburner. Acesta este un preparat natural, unic prin actiunea sa deoarece datorita extractului de ardei iute stimuleaza pierderea in greutate prin accelerarea arderilor grasimilor. Este prelucrat pe baza unei tehnologii patentate in microcapsule ce protejeaza impotriva iritarii sistemului digestiv şi a cavitaţii bucale. Extractele de capsaicina şi de ceai verde cu un conţinut ridicat de cafeina ajuta la pierderea in greutate intr-un mod natural. Mai mult decat atat, inulina, fibra probiotica ce ajuta la formarea florei bacteriene intestinale naturale, protejeaza sistemul digestiv pentru a contracara orice potential efect advers. Chiliburner.
Chillishape, gelul anticelulitic cu extract de chilli si lavanda are si el efecte in procesul de slabire si de inlaturare a celulitei, imbunatatind fermitatea pielii, inlaturand celulita si remodeland coapsele, burta, soldurile si fesele. Efectul sau de incalzire a zonei tratate si de imbunatatire a microcirculatiei sangvine, ajuta la cresterea vascularizatiei la nivel local si la facilitarea trecerii nutrientilor catre tesuturile de profunzime, crescand rata metabolismului la nivelul locului unde a fost aplicat pe piele, eliminand eficient toxinele din corp.
“Capsaicina, prin multiplele sale beneficii despre care v-am vorbit mai devreme, poate fi considerata un aliat important atat al sanatatii cat si al frumusetii, iar atat timp cat ne poate vindeca ajutandu-ne in acelaşi timp sa slabim, e cu atat mai important pentru starea noastra de bine "afirma medicul Cristina Bogdan.
Chilliburner si Chillishape pot fi achizitionate atat online, de pe site-ul www.chilliburner.ro, fie de la farmaciile Remedia si Plafar si costa 120 RON cutia cu 30 de tablete Chilliburner sau 240 RON pachetul cu 2 cutii a cate 30 de tablete si un gel anticelulitic Chillishape de 200 ml.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram