Bolile pulmonare in Romania Incotro?

12 septembrie 2012
Autor:
dowmedia08

Conform statisticilor furnizate de OMS , Romania se situeaza in fruntea țarilor europene in ceea ce privește prevalența bolilor pulmonare. In țara noastra se estimeaza ca aproximativ 1 milion de persoane sufera de astm, in fiecare ora 3 persoane sunt diagnosticate cu tuberculoza, iar incidenta BPOC-ului este in continua crestere.
In acest context, are loc cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare, care se desfașoara in perioada 12-13 octombrie, sub egida științifica a Societații Romane de Pneumologie. Co-presedintii evenimentului sunt: prof.univ.dr. Florin Mihaltan, Presedintele Interimar al Societatii Romane de Pneumologie si prof.univ.dr. Miron Bogdan, Presedintele Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sanatatii.
Dupa cum și-a propus inca de la prima editie, acest eveniment dorește sa sublinieze problematica bolilor pulmonare in sistemul de sanatate public din Romania, dezbatand acest subiect din perspectiva pacientului cu boli pulmonare, a asociatiilor de pacienti, autoritatilor, medicilor specialisti si a societatilor medicale de profil.
Prima zi va fi dedicata relației dintre pacienți și medicii specialiști, asociațiile de pacienți din domeniul pneumologiei și autoritațile de profil. Scopul este de a semnala problemele intampinate de pacientul cu boli pulmonare in sistemul de sanatate din Romania. La eveniment vor fi invitați reprezentanți ai Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sanatații, reprezentanți ai Comisiilor de Sanatate din Camera Deputaților și Senatul Romaniei, reprezentanți ai Colegiului Medicilor, care vor discuta despre cele mai actuale masuri in raport cu bolile pulmonare.
A doua zi este adresata exclusiv profesionistilor din sfera pneumologiei, a medicinii interne, medicinii de familie si alergologiei. Temele abordate in a doua zi a evenimentului vizeaza cele mai noi metode de prevenire si tratament a bolilor pulmonare, dar si importanta diagnosticarii precoce si rolul medicului de familie, ca liant intre pacient și medicul specialist.
„Conceptul manifestarii urmareste abordarea bolilor pulmonare in toata complexitatea lor: problematica pacientului cu boli pulmonare in prima zi a conferintei, precum si componenta stiintifica in a doua zi a manifestarii. Vor fi invitati sa participe reputati medici pneumologi, repezentanti ai autoritatilor, dar si reprezentanti ai pacientilor cu afectiuni pulmonare. Dorim sa evidentiem importanta diagnosticarii precoce a bolilor pulmonare, sa comunicam cele mai noi metode de tratament din domeniu, dar si sa identificam solutii pertinente la problemele cu care se confrunta pacientii cu boli pulmonare. De asemenea, dorim sa subliniem si rolul esential al medicului de familie, ca specialist de prima linie, in diagnosticarea precoce a bolilor pulmonare” a declarat prof.univ.dr. Florin Mihaltan, presedintele interimar al Societatii Romane de Pneumologie si co-presedinte al Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare.
A II a Conferinta Nationala Managementul Bolilor Pulmonare va fi un eveniment creditat cu puncte EMC. Medicii interesati se pot inscrie gratuit la eveniment pe site-ul www.bolipulmonare.ro. Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram