Romtehnochim dezvolta o gama de produse ecologice EMEX

23 iulie 2012
Autor:
dowmedia08

Desi de neinlocuit in structurile complexe ale constructiilor, metalul prezinta o sensibilitate sporita la factorii de mediu, iar o intretinere necorespunzatoare sau o neglijare a aplicarii unor tratamente de protectie impotriva acestor factori, va duce, pe termen lung la o periclitare a sigurantei structurii. Metalul este materialul cu cea mai accentuata sensibilitate la actiunea factorilor oxidanti ce genereaza un proces accelerat de coroziune pe suprafetele metalice necorespunzator tratate.

Pana nu de mult, protectia suprafetelor metalice se facea cu o serie de inhibitori de coroziune toxici, pe baza de crom sau plumb, dispersati in rasini cu un continut mare de compusi organici volatili, care dadeau rezultate bune de protectie, dar aveau efecte negative serioase asupra mediului inconjurator, si un pronuntat caracter poluant.

Pentru a preveni aceste efecte daunatoare pentru mediul inconjurator, Romtehnochim a dezvoltat, sub marca EMEX, solutii de protectie a suprafetelor metalice ce au la baza rasini acrilice hidrosolubile, si inhibitori de coroziune ecologici, cum ar fi sistemul alcatuit din Grundul Anticoroziv “Emex AQ Eco” si Vopseaua Acrilica “Emex Supramet”.

Ca mod de utilizare, acest sistem asigura o usurinta in aplicare pe orice tip de suprafete metalice. Pregatirea suprafetei pe care urmeaza sa fie aplicat, este facila, necesitand doar o usoara slefuire si eliminarea oricaror impuritati, urme de rugina sau de grasime care ar putea dauna aderentei. Desigur, daca pe suprafata exista un strat mai vechi de vopsea, acesta trebuie inlaturat in totalitate, de preferat prin mijloace mecanice.

Pe langa protectia superioara data de rezistenta la actiunile agresive ale factorilor de mediu si aspectul ecologic, atributele produsului sunt completate de aspectul decorativ si adaptabilitatea la o gama variata de suporturi, situate atat la interior cat si la exterior. Fie ca este vorba de tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, sau chiar elemente de caroserie inferioara auto, vopseaua solubila in apa va asigura un finisaj profesional si o durabilitate extinsa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram