Alimentele preferate – conservate in lazile frigorifice de la Electrolux

16 iulie 2012
Autor:
dowmedia08

Congelarea este una dintre cele mai bune si, in acelasi timp, cele mai frecvente modalitati de pastrare a alimentelor pe o perioada indelungata. Temperatura scazuta impiedica aparitia microorganismelor si degradarea mancarii, astfel ca tu te poti bucura oricand de fructele sau legumele preferate. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, insa, trebuie sa tii cont de cateva elemente esentiale.

Spatiul. Trebuie sa alegi intotdeauna o lada frigorifica cu un spatiu interior mare, daca nu vrei sa fii pusa in situatia de a opta intre cirese si fructe de padure, de exemplu. Lazile frigorifice de la Electrolux iti ofera un spatiu interior in care poti depozita cantitati mari de alimente, fiind mai generos decat al altor produse similare de pe piata.

Eficienta energetica. Trebuie sa fii intotdeauna atenta la consumul energetic. Daca planuiesti sa pastrezi alimentele pe o perioada indelungata, acest aspect nu este deloc de neglijat. Lazile frigorifice de la Electrolux fac parte din clasa energetica A+ si A++, avand grija astfel de costurile de electricitate ale casei.

Congelarea rapida. Pentru ca alimentele sa-si pastreze intacte gustul, aroma si valorile nutritive, este de preferat sa utilizezi functia de congelare rapida a lazilor frigorifice Electrolux. Spre deosebire de inghetarea prin simpla introducere a fructului in congelator, aceasta functie asigura o prospetime indelungata si nu determina o pierdere la fel de mare a sucurilor in momentul dezghetarii.

Depozitarea. Locul in care tii lada frigorifica poate avea diverse repercusiuni asupra alimentelor pe care le depozitezi. Congelatoarele traditionale, cu condensator exterior, nu pot fi tinute in locuri umede sau reci, pentru ca nu vor mai functiona corespunzator. Lazile frigorifice de la Electrolux nu-ti mai impun, insa, aceasta restrictie. Le poti depozita oriunde doresti, pentru ca includ elementul inovator Condensator Integrat, care functioneaza perfect si asigura temperatura interioara optima, indiferent de factorii externi.

Grija pentru detalii. Atunci cand te hotarasti sa congelezi alimente, trebuie sa ai la indemana recipiente, pungi sau hartie speciala pentru inghetare, ca sa eviti surprizele neplacute si chiar schimbul de mirosuri intre alimente. Nu baga niciodata borcane de sticla in congelator, pentru ca risti sa se sparga din cauza temperaturii scazute. De asemenea, nu trebuie sa umpli la maximum recipientele, pentru ca alimentele isi maresc volumul atunci cand ingheata.

Pentru o mai buna dozare a ingredientelor pentru mancare si o utilizare mai eficienta a spatiului, este recomandat sa pregatesti pachete mai mici, pe care sa le etichetezi. Mentionand continutul si data limita pana la care acesta poate fi pastrat, vei gasi cu usurinta alimentul de care ai nevoie, fara a rascoli prin toata lada frigorifica.

Decongelarea. Pentru a nu pierde vitaminele si textura, alimentele trebuie sa fie decongelate rapid. Le poti pune in apa, la o temperatura cuprinsa intre 10-15o C sau le poti tine peste noapte in frigider. Fructele si legumele pot fi utilizate direct din congelator in procesul de gatire, pe cand carnea cruda trebuie dezghetata complet inainte. Oricum, o data dezghetate, alimentele nu trebuie sa fie recongelate.

Lazile frigorifice de la Electrolux pot fi gasite in magazinele de specialitate, cu preturi recomandate cuprinse intre 1538 si 1738 lei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram