Campania Naţionala „Controleaza ţi Diabetul” Uniţi pentru diabet

10 iulie 2012
Autor:
dowmedia08

Într-o societate dinamică, în care atenţia la sănătatea noastră este din ce în ce mai scăzută, afecţiunile grave se răspândesc în permanenţă. La nivel mondial, diabetul, afectează 366 de milioane de oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cifra este una dramatică, dar, din păcate, insuficientă pentru ca opinia publică şi autorităţile să se implice mai mult în prevenţia acestei afecţiuni.
În acest context, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a lansat Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, o măsură de luptă împotriva acestei afecţiuni. În acest moment, peste un milion de români suferă de diabet, dar informarea oamenilor cu privire la această boală nu este suficientă. Specialiştii avertizează că numărul persoanelor cu diabet este în creştere permanentă.
“Dacă nu se vor lua măsuri rapide, o persoană din zece va avea diabet până în 2030!”. Acesta este mesajul Federației Internaționale de Diabet, care stârneşte îngrijorarea tuturor factorilor implicaţi în prevenţia şi tratarea diabetului.
Campania „Controlează-ți Diabetul” a fost lansată în luna noiembrie 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Unul din obiectivele principale ale campaniei îl reprezintă implicarea autorităţilor şi a mass-media în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România, informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei şi controlului eficient al diabetului, dar şi îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală.
Pentru a evidenția importanţa prevenţiei și a monitorizării permanente a diabetului, Campania Naţională „Controlează-ți Diabetul” se va desfăşura prin rotaţie, în principalele centre de diabet din ţară, creându-se astfel un cerc al diabetului din punct de vedere informaţional şi educativ.
Anul acesta, campania va cuprinde 2 acţiuni. Acestea se vor desfășura în Constanța, în perioada 7-8 iulie, și în Oradea, între 10 -14 noiembrie.
Fiecare campanie va cuprinde acțiuni destinate publicului larg (testări gratuite ale glicemiei și ale hemoglobinei glicate, conferințe de presă, evenimente destinate practicării sportului ca mijloc de prevenţie a diabetului) şi acțiuni pentru publicul profesionist (la fiecare manifestare se va organiza un simpozion, cu participarea speakerilor naționali din domeniul diabetului).
Ca o recunoaştere pentru efortul depus în lupta împotriva diabetului, Campania Naţională „Controlează-ți Diabetul” a primit un Premiu de Excelență în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Anuale ale Asociației Medicale Române, pentru cea mai importantă manifestare desfăşurată la nivel naţional, care aduce în atenţia opiniei publice importanţa prevenţiei, educaţiei şi controlului eficient al diabetului.
Lupta împotriva diabetului poate fi câştigată doar dacă toţi factorii implicaţi se vor unii şi vor învinge duşmanul cel mai de temut: ignoranţa!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram