Studentii romani pasionati de design industrial 11 dintre inscrierile la Electrolux Design Lab 2012 sunt din Romania

26 iunie 2012
Autor:
dowmedia08

In 2012, competitia Electrolux Design Lab sarbatoreste 10 ani de inovatie, interval in care a incurajat creativitatea si functionalitatea in design, precum si folosirea tehnologiilor sustenabile, oferind studentilor din intreaga lume oportunitatea de a-si incepe cariera intr-unul dintre centrele globale de design ale Electrolux.

La un deceniu de la lansare, competitia Electrolux Design Lab reuneste mii de proiecte anual, in 2012 fiind inscrisi 1070 de studenti din intreaga lume. Dintre acestia, 126 sunt din Romania, in special de la facultatile de profil din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, Universitatii Nationale de Arte si Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.

In 2012, Electrolux i-a provocat pe studentii pasionati de design sa se inspire din experienta profesionala a creatorilor (bucatari, arhitecti, designeri de interior) si sa proiecteze electrocasnice care sa ofere consumatorilor o experienta senzoriala completa si totala. Tema competitiei de anul acesta a fost inspirata de proiectul restaurantului Cube by Electrolux.

“Gradul de implicare a studentilor romani in proiectul Electrolux Design Lab a crescut semnificativ de la an la an. Daca in 2010 Romania avea aproximativ 50 de inscrieri, doi ani mai tarziu numarul acestora a crescut de peste doua ori. Probabil ca studentii nostri au inceput sa inteleaga oportunitatile profesionale pe care le poate oferi participarea la o competitie internationala de un asemenea calibru. Este un prilej pentru ei de a se face remarcati si de a se diferentia; multi dintre participantii din anii anteriori au obtinut burse de studiu in strainatate”, a declarat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager Electrolux Romania.

Dintre participanti, opt finalisti vor fi invitati sa participe la evenimentul final din toamna lui 2012, care va fi organizat intr-un oras european. Acestia isi vor prezenta conceptele in fata unui juriu alcatuit din designeri profesionisti. Premiul cel mare va fi un internship platit de 6 luni la unul dintre centrele globale de design ale Electrolux, plus 5,000 Euro. De asemenea, se ofera premiul al doilea, in valoare de 3,000 Euro, si premiul al treilea, de 2,000 Euro.

10 ani de Electrolux Design Lab

Lansat in 2003, proiectul Electrolux Design Lab invita tinerii din intreaga lume sa prezinte idei inovatoare de electrocasnice, care sa se alinieze directiilor viitorului – sustenabilitate, eficienta si functionalitate, si sa aduca plus valoare acestei industrii prin designul revolutionar.

Incepand ca un parteneriat intre Electrolux si un grup select de scoli europene de design, Electrolux Design Lab a impins limitele designului de electrocasnice timp de un deceniu si s-a pozitionat ca una dintre principalele competitii globale pentru studentii la design industrial.

Inovatia, designul intuitiv si intelegerea nevoilor reale ale consumatorilor viitorului sunt principalele aspecte pe care juriul le urmareste atunci cand evalueaza proiectele inscrise in competitie. La acestea se adauga si capacitatea studentilor de a-si prezenta proiectele. Ei trebuie sa demonstreze ca sunt increzatori 100% in conceptele pe care le propun si ca au descoperit un beneficiu real al acestora.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram