Ziua Mondiala Fara Fumat ÎN FIECARE AN 6 MILIOANE DE OAMENI MOR ÎN LUME DIN CAUZA TABAGISMULUI

31 mai 2012
Autor:
dowmedia08

Tabagismul reprezintă cea mai mare cauză de deces din lume care poate fi prevenită. Cu toate acestea, conform Organizației Mondiale a Sănătății, tabagismul ucide în lume 6 milioane de oameni, anual, dintre care aproximativ 600.000 din ei sunt fumători pasivi. Numărul victimelor tabagismului este în creştere, astfel că Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în anul 2030, aproximativ 8 milioane de oameni vor muri din această cauză.
Data de 31 mai marchează în fiecare an Ziua Mondială fără Tutun. Tema din acest an pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii o abordează cu ocazia acestei zile o reprezintă interferențele industriei tutunului. Industria de tutun reprezintă o ameninţare pentru sănătatea publică, de aceea, organizaţiile mondiale de sănătate încearcă să aplice o convenţie de limitare a acestora, cu scopul de a reduce prevalenţa tabagismului în lume.
De asemenea, tabagismul reprezintă o problemă de sănătate publică şi în România. Din acest motiv, în cadrul celui de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie, vor fi abordate mai multe teme cu privire la implicaţiile fumatului în declanşarea şi evoluţia bolilor pulmonare.
“Fumatul reprezintă cauza multor afecţiuni pulmonare care ar putea fi evitate dacă se alege renunţarea la această dependenţă. Din păcate, oamenii nu realizează magnitudinea şi implicaţiile multiple pe care le are expunerea la substanţele toxice, cancerigene conţinute de ţigări. Societatea Română de Pneumologie, singura asociaţie profesională care are o secţiune de Tabacologie, organizează în fiecare an numeroase manifestări dedicate luptei împotriva tabagismului. Chiar şi Congresul Societăţii Române de Pneumologie care se desfăşoară în această perioadă este o manifestare “fără fumat”, a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, Preşedintele interimar al Societăţii Române de Pneumologie.
Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie şi-a deschis lucrările în data de 30 mai şi se va desfăşura până la 02 iunie, la Poiana Braşov. Hotel Piatra Mare.
Congresul Societăţii Române de Pneumologie este un eveniment ştiinţific de tradiţie, care reuneşte, la fiecare doi ani, toţi pneumologii români, precum şi medici din ariile cu tangenţă în patologia respiratorie. Manifestarea şi-a dobândit un real prestigiu, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în rândul medicilor de specialitate.

PR & COMUNICARE: Sanatatea Press Group

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram