Pirelli prezinta quot;Miles amp; Meals”: o carte de bucate care dezvaluie secretele gastronomice – și alte secrete din motorhome ul Pirelli

24 mai 2012
Autor:
dowmedia08

Jenson Button şi Romain Grosjean au fost bucătari celebri în motorhome-ul Pirelli, cei doi campioni întrecându-se într-o cursă culinară, de data aceasta sub ochiul vigilent al lui Paul Hembery, directorul de motorsport al firmei italiene.

Întrecerea dintre cei doi piloți şi o degustare a unor specialităţi din motorhome-ul Pirelli au fost scenariul perfect pentru lansarea " Miles & Meals” – rețete culese manual de Pirelli: o carte de bucate care dezvăluie secretele bucătarilor Pirelli şi amănunte din bucătăria lor.

Miles & Meals”, o carte în ediție limitată special creată pentru invitații şi prietenii companiei Pirelli, reprezintă o modalitate ludică de a ilustra asemănările dintre pneuri şi risotto, precum şi cel dintre compozițiile pneurilor şi ingredientele diverselor feluri de mâncare. Este o privire alternativă la modul în care funcţionează lumea anvelopelor, scoțând în evidență partea mai relaxată a vieţii din motorhome-ul Pirelli.

"Să produci o anvelopă bună este similar cu a face un risotto bun", scrie la începutul cărţii Maurizio Boiocchi, director de cercetare și dezvoltare al Pirelli şi "tatăl" pneurilor de Formula 1
P Zero şi Cinturato.

Cartea începe prin a trasa o paralelă între reţete de bucătărie şi compozițiile anvelopelor. Ambele au nevoie de aceleași lucruri: ingrediente de o calitate excelentă, o armonie echilibrată între ele, verificare permanentă, ani de experienţă şi o atenție extraordinară pentru detalii și nevoile clientului indiferent că este vorba de o echipă care folosește pneuri în cursă sau de un oaspete privilegiat care servește masa în motorhome-ul Pirelli. Un alt element comun este know-how-ul uman.
Mâna unui expert este crucială atât în bucătarie, cât și atunci cand vine vorba de producția unor pneuri care să reziste în cea mai importantă competiție din lumea sporturilor cu motor. Acest element este subliniat perfect în subtitlul cărții, dar și în fotografiile care-i surprind pe inginerii Pirelli măsurând, analizând și pregătind pneurile pentru competiție.

„Miles and Meals” conține rețetele Chefului Pirelli Fabrizio Tanfani, selectate de Cristian Staurenghi, managerul zonei de hospitality. În carte sunt dezvăluite secretele celor mai bune feluri de mâncare preparate la fiecare cursă. Rețetele – toate naturale din bucătăria italiană, dar influențate foarte des de specificul țărilor vizitate pe parcursul unui sezon competițional – sunt ilustrate cu fotografii originale ale ingredientelor în contextul creat de Formula 1, iar acest lucru este scos în evidență mai ales cand vine vorba de paste.
Pastele agnolotti au forma unor mașini de curse care se întrec roată la roată într-un viraj, pastele paccheri sunt monoposturi care au pneuri din tomate și muguri de pin, sarea de mare devine o capcană pe macadam, o frunză de busuioc devine lumina verde a semaforului de start și chiar și caracatița prinde forma unui mecanic cu 8 brațe, pregătit pentru cel mai rapid pit stop din istoria curselor.

Fiecare rețetă este însoțită și de o anecdotă care povestește istoria fiecărui circuit din punctul de vedere al pneurilor și al bucătariei. Așa am aflat ca vita Angus australiană este cea mai bună alegere pentru un steak tipic italian, ca în piața din Delhi este normal să găsești o grămadă de ingrediente folosite în bucătăria toscană, iar dacă ești foarte exigent, un avocado poate fi cel mai interesant ingredient dintr-o salată mediteraneană de fructe de mare.

Există foarte multe povești și din culisele echipei Pirelli care condimentează cartea de rețete lansată, înaintea Marelui Premiu al Principatului Monaco, de Pirelli.

Acestea includ momente de relaxare, cum ar fi "duminica italiană" - o pauză scurtă iniţial concepută pentru a evita căldura ecuatorială din Malaezia - până la munca de zi cu zi reprezentată de ședințe, analize de strategie, colectarea datelor şi calculul unghiului de cădere al roților, precum şi set-up-ul pentru fiecare cursă.

Reţetele din volumul „Miles & Meals”vor fi în curând disponibile și în format digital, pentru a putea fi descărcate de pe site-ul www.pirelli.com

Fotografiile din volumul “Miles & Meals”, precum şi imaginile de la întrecerea dintre Button şi Grosjean sunt disponibile la următorul link:
http://www.pirelliftp.com/share/f1/2012/monaco_event/page/index.html

DATE STATISTICE DE LA PIRELLI

Numarul de mese servite pe zi: 180
Numarul de mese servite pe an: 21.600 (in timpul a 20 de curse si 4 sesiuni de teste)
Numarul de mese la un Mare Premiu: aproximativ 600
Kilograme de carne: 18 kg pe zi - 90 kg pe cursa
Kilograme de peste: 12 kg pe zi – 60 kg pe cursa
Kilograme de paste: 10 kg pe zi – 50 kg pe cursa
Ulei: 15 litri pe saptamana
Paine: 50 baghete pe zi
Apa: 1.500 de sticle de 0,5 litri pe saptamana
Cafea: 2.000/2.500 de cafele la fiecare cursa
Lapte: 100 litri pe saptamana pentru cappuccino si ceai
Fructe: 35 kilograme pe saptamana
Numarul de scaune: 38
Numarul de persoane care lucreaza aici: 8. 3 chelneri, doi ajutori de bucatari, un manager (Federica Marini) si, desigur, Cristian si Fabrizio.
Dimensiunea bucatariei: 2,5 metri latime si 7 metri lungime
Dimensiune motorhome: 85 mp

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram