Premiu de excelenţa pentru Campania „Controleaza ţi Diabetul”

2 mai 2012
Autor:
dowmedia08

Campania „Controlează-ți Diabetul” a primit un Premiu de Excelență în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Anuale ale Asociației Medicale Române, desfăşurate în Aula Academiei Române.
Diploma de Excelență i-a fost acordată doamnei prof. univ. dr. Maria Moța, preşedinte ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice pentru iniţierea şi coordonarea științifică a Campaniei „Controlează-ți Diabetul”, cea mai importantă manifestare desfăşurată la nivel naţional, care a adus în atenţia opiniei publice importanţa prevenţiei, educaţiei şi controlului eficient al diabetului.
„Sunt onorată să primesc acest premiu din partea Asociației Medicale Române, în Aula Academiei Române, un loc cu o încărcătură istorică deosebită. Această distincţie ne obligă să muncim mai mult, să depunem eforturi pentru ca mesajele legate de importanţa prevenţiei şi educaţia în diabet să ajungă la publicurile ţintă. Din păcate, incidenţa crescută a diabetului este o adevarată problemă de sănătate publică, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, şi doar printr-o informare adecvată şi un control eficient putem încerca să ţinem piept acestei cumplite afecţiuni”, a menționat prof. univ. dr. Maria Moța, preşedinte ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Campania „Controlează-ți Diabetul” a fost lansată în luna noiembrie 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Printre obiectivele principale ale acestei campanii se află implicarea autorităţilor în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România, informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei şi controlului eficient al diabetului, îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală.
Pentru a evidenția importanţa prevenţiei și a monitorizării permanente a diabetului, Campania „Controlează-ți Diabetul” se va desfăşura prin rotaţie, în principalele centre de diabet din ţară, creându-se astfel un cerc al diabetului din punct de vedere informaţional şi educativ în întreaga ţară.
Anul acesta, campania „Controlează-ți Diabetul” va cuprinde 2 acţiuni, acestea se vor desfășura în Constanța, în perioada 7-8 iulie, și în Oradea, între 10-14 noiembrie.
Campania „Controlează-ți Diabetul” a fost organizată de Sănătatea Press Group, care a primit, de asemenea, un Premiu de Excelență oferit de Asociația Medicală Română, pentru modul în care manifestarea a fost concepută şi manageriată logistic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram