Se transmit ultimele invitatii de participare la studiul national „Absolventii si Piata Muncii” pentru promotiile 2006 si 2010

26 aprilie 2012

Este al doilea an consecutiv in care studiul se desfasoara la nivel national in cadrul proiectului „Absolventii si Piata Muncii - Studiu national de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolventilor din invatamantul superior”, co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013). Proiectul este implementat de catre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFSICDI) si Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS).

Pentru studiul desfasurat in acest an, pana in prezent au accesat chestionarul on-line peste 6000 de absolventi din cele 42 de universitati de stat si particulare participante. Acest rezultat a fost obtinut in contextul contactarii absolventilor preponderent prin posta electronica. Transmiterea numarului mare de e-mail-uri personalizate a fost realizata de 20 de universitati prin intermediul aplicatiilor informatice proprii, celelalte 22 de universitati optand pentru utilizarea unei platforme centrale, dezvoltate in cadrul proiectului de expertii UEFISCDI. Folosind resurse proprii, 9 universitati au transmis in paralel si invitatii tiparite, prin posta, actiune care a condus la cresterea ratei de participare.

Un element de noutate este dat de posibilitatea ca absolventii care doresc sa participe la studiu sa se inregistreze on-line, individual, in pagina inregistrare.absolvent-univ.ro. Este o optiune deschisa tuturor absolventilor din promotiile 2006 si 2010, licentiati intr-una din universitatile participante, care trebuie sa introduca o adresa de e-mail pentru a putea primi mesajul de invitatie ce contine codul personal de acces la chestionar. Aceasta optiune a fost introdusa avand in vedere dinamica schimbarii adreselor de e-mail ale absolventilor. Dupa finalizarea etapei de contactare, absolventii inregistrati prin aceasta metoda vor fi validati la nivel de universitate.

Tot ca element de noutate, in perioada imediat urmatoare, absolventii care nu au putut fi contactati prin e-mail sau nu s-au inregistrat individual vor primi prin SMS invitatia de a participa la studiu, care contine codul personal de acces la chestionar.

Informatii suport
• informatii despre proiectul Absolventii si Piata Muncii: http://www.absolvent-univ.ro/
• lista completa universitati participante la studiu: http://www.absolvent-univ.ro/485/section.aspx/395
• pagina de acces pentru chestionarul on-line: http://www.absolvent-univ.ro/chestionar.aspx
• informatii suplimentare despre UEFISCDI si CNFIS (organisme aflate in subordinea MECTS):
http://www.uefiscdi.gov.ro/, respectiv http://www.cnfis.ro/

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram