„Diversitate cu suflet”

5 aprilie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Timişoara, 04 Aprilie 2012

„Diversitate cu suflet”
Asociația Pakiv România prin Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă, CISPER Vest Timișoara, a organizat în luna martie la centrul CISPER Vest Timișoara, Strada Nicolae Titulescu Nr. 19, următoarele activități :
08.03.2012 - Ziua Internațională a Femeii
23.03.2012 - Photovoice - Lansare concurs de fotografie realizată de către copii/tinerii romi
Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului “Crearea și funcționarea structurilor de asistență axate pe ocuparea forței de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6, Promovarea incluziunii sociale, beneficiar Asociația Pakiv România.
Scopul desfășurări activităților a fost acela de a marca un moment aniversar internațional, Ziua internațională a femeii - 8 martie 2012, precum și lansarea concursului de fotografie PHOTOVOICE, adresat tinerilor, copiilor și adolescenților romi.
Rezultate :
• În cadrul dezbaterii pe tema condiției femeii rome, s-au purtat discuții care au vizat următoarele subiecte :
1. Importanța educației în familia romă.
2. Atribuțiile femei rome în casă și importanța unei bune gestionări a tuturor atribuțiilor, pentru a avea o viață decentă.
3. Comparație între femeia romă și femeia majoritară sau de altă etnie.
4. Regulile femeii rome, mai exact ce are voie și ce nu are voie să facă femeia romă începând din momentul nașterii și pe tot parcul vieții.
5. Importanța banilor în viața fiecăruia.
6. Rolul copilului și importanța educației acestuia pentru a avea un viitor mai bun.
• Lansarea concursului de fotografie „PHOTOVOICE„ prin selecția copiilor, adolescenților și tinerilor de etnie romă cărora li se va încredința un aparat foto pentru a surprinde momente importante din viața lor. La sfârșitul acțiunii se va organiza o expoziție cu pozele realizate fiind premiată cea mai reprezentativă și impresionantă fotografie.
Informaţii suplimentare:
Telefon:0356/452982 Țarina Adriana
Asociaţia Pakiv România Responsabil Comunicare
Web: www.pakiv.ro Web: www.cispervest.webs.com
E-mail: [email protected] E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram