Alternative naturale pentru deodorantele conventionale de la Weleda

23 martie 2012

sanatate.
Antiperspirantele functioneaza prin blocarea glandelor sudoripare, responsabile de reglarea si mentinerea temperaturii corpului prin transpiratie. Ionii de aluminiu, utilizati in multe poduse cosmetice, au fost studiati de specialisti, care au fost de parere ca acestia pot duce la aparitia unor boli precum alergiile, cancerul de san sau Alzheimer. Din cauza blocarii eliminiarii toxinelor din organism, sub piele pot aparea noduli, unii din acestia putand duce chiar la aparitia cancerului de san.
Insa nu transpiratia in sine, ci bacteriile de pe pielea noastra sunt cele care creeaza mirosul neplacut. Deodorantele naturale, prin ingredientele continute, opresc mirosul urat sa se formeze, omorand bacteriile si lasandu-ti in acelasi timp pielea sa respire si sa transpire in mod natural.
Alt ingredient potential periculos din componenta deodorantelor sintetice este propylene glycol, care penetreaza pielea si, chiar in concentratii mai mici de 2%, poate provoca iritatii ale pielii. Triclosanul, folosit ca agent antibacterian si conservant, reactioneaza in contact cu apa, rezultand cloroform, o substanta cancerigena, resposabila si de tulburari endocrine. De asemenea, studiile arata ca expunerea la parabeni (precum metil, etil, propil, benzil si butyl) pot duce la probleme de feritilitate.
Daca vrei sa stai departe de toti acesti compusi chimici, alternativa o reprezinta bineinteles produsele naturale. Deodorantele naturale de la Weleda contin extracte si uleiuri din plante medicinale si aromatice, nu au in componenta conservanti sau coloranti artificiali si nici substante alcoolice dure.
Cele mai bune antiperspirante sunt cele din plante, arbori sau fructe aromate. Uneori se foloseste intreaga planta (salvie, busuioc), alteori doar florile (trandafiri, iasomie),frunzele (menta), coaja fructelor (lamaie, portocala), scoarta sau chiar mugurii unor arbori (scortisoara, cuisoarele). Deodorantul Weleda Citrus contine uleiuri eterice din coaja de citrice, cu un efect dezodorizant bland, care absorb si neutralizeaza mirosul neplacut, fiind in acelasi timp bine tolerate de catre piele. Pentru a fi la indemana de fiecare data cand avem nevoie de el, deodorantul Weleda Citrus exista, pe langa varianta de 100ml, si in versiuni de ambalaj mic (30 ml), usor de purtat in poseta.
In locul substantelor chimice daunatoare, Weleda utilizeaza uleiuri esentiale naturale din flori si plante medicinale, care ne protejeaza si parfumeaza pielea in mod natural.
Pentru starea de bine a intregului organism, trebuie sa acordam atentie produselor cu care pielea noastra intra in contact, fie ca sunt cosmetice sau chiar produse de imbracaminte. In lumea actuala, in care atacul chimic pare generalizat si de neoprit, trebuie sa indreptam macar lucrurile asupra carora avem control. Niciun parfum artificial din lume nu merita sa iti asumi riscuri de sanatate. Si nu uita, alternativele naturale sunt mereu cele mai bune pentru tine!
Deodorantele naturale Weleda nu contin substante antiperspirante precum sarurile de aluminiu, care ingusteaza porii, nici ftalati (BBP) sau substante sintetice pentru parfum, culoare si conservare. Si pentru ca nu inchid porii si actioneaza fara a utiliza substante daunatoare, ele au primit calificativul „foarte bun“ de la ÖkoTest.
Prospetime naturala cu uleiuri eterice veritabile
Uleiurile eterice din coaja fructelor de citrice au un efect dezodorizant bland, fara a influenţa functiile naturale a pielii. Aceasta inseamna ca procesele naturale de eliminare a substantelor prin piele, necesare bunei functionari a unui organism saatos, nu sunt oprite, porii nefiind inchisi. Eficienta si toleranta de catre piele sunt testate dermatologic.
Deodorantul Citrus este distribuit sub forma de recipient cu pulverizator fara utilizarea altor substante pentru aceasta. Este usor de utilizat, poate fi reumplut si este ecologic. Exista si in versiuni de ambalaj mic, pentru a putea fi purtat in poseta. Pret: 27 Ron – 30 ml si 64 Ron – 100 ml.
Compozitie: alcool, apa, amestec uleiuri eterice naturale, ulei de lamaie.
Produsele Weleda sunt disponibile in farmaciile Dona, Centrofarm, Plafar, Remedio, Catena, Citypharma dar si in magazinele naturiste si magazine online, din toata tara (MioBio, Napati, BioGood, Biobunatati, etc).
Produsele sunt testate clinic si nu sunt testate pe animale.
Produsele Weleda sustin utilizarea materiilor prime ecologice si economisirea apei si a energiei. Ele sunt produse in Germania, la Schwäbisch Gmünd, in apropiere de Stuttgart.

Despre Weleda
Orientata catre viitor, dar cu multi ani de experienta in spate, moderna, pastrandu-si insa traditia antropozofica, Weleda este compania care creeaza produse medicale si de ingrijire a corpului bazate pe gandirea holistica conform careia omul trebuie sa trăiască in armonie cu natura. Weleda a fost infiintata in anul 1921, ca laborator farmaceutic, avand propriile culturi de plante medicinale. In prezent, Weleda este principalul producator mondial de remedii naturale si produse complete de ingrijire a corpului! Pentru informatii suplimentare vizitati-ne pe www.weleda.com.ro si www.weledababy.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram