Discriminarea aduce oamenii în strada Trei liceeni romi își spun poveștile despre “etichetare” pe strada în București

8 martie 2012

Noul experiment social creat pentru a surprinde reacțiile reale, neregizate ale oamenilor se va desfășura după următorul program:
Dată acțiune Locatii Ore activare
Luni, 12 martie 2012 Piața Romană - zona de la coloane 15:00 - 19:00
Piața Universității - TNB 15:00 - 19:00
Piața Unirii – magazinul Unirea 15:00 - 19:00
Marți, 13 martie 2012 Piata Aviatorilor – zona intrare Parc Herăstrău 15:00 - 19:00
Piata Victoriei – zona Muzeu Antipa 15:00 - 19:00

declară Ana Ciutu, Coordonator PR, în cadrul proiectului.
Cei trei liceeni romi care au acceptat să poarte în spate etichetele discriminării, sunt clasa a XII-a, sunt bursieri și se pregătesc pentru medicină în centrele de tutorat deschise în cadrul proiectului “O generație de specialiști romi în domeniul medical”. Ei se vor plimba în zone centrale, cu etichete de 1 metru înălțime pe spate și vor culege reacții și declarații din partea trecătorilor.

Experimentul face parte din Campania antidiscriminare “Profesioniști romi în domeniul medical” care abordează discriminarea din prisma efectelor pe care aceasta le are - promovarea zilnică a unor stereotipuri are efecte pe termen lung asupra romilor și poate duce la blocaje în dezvoltarea personală și profesională a acestora.
Campania antidiscriminare este o componentă a proiectului O generație de specialiști romi în domeniul medical, derulat în România de ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei în parteneriat cu Roma Education Fund Romania, Asociația Medicilor Rezidenți, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTPEN și Open Society Institute. În cadrul proiectului este implementat un mecanism de susţinere a tinerilor apartinând minorității rome prin oferirea de pregătire academică și scoaterea la concurs a peste 400 de burse în domeniul medical în anii academici 2011-2012, 2012-2013. Până acum, 78 de studenți mediciniști și elevi ai școlilor postliceale medicale au devenit bursieri, iar 98 de elevi de liceu beneficiază de burse și sesiuni de pregătire pentru susținerea examenului de admitere în instituții de învățământ din domeniul medical.

Mai multe detalii despre campanie pe www.profesionistiromi.ro .

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram