Importanta protejarii pielii bebelusului

2 martie 2012
Autor:
dowmedia08

In primele zile, bebelusul este coplesit de numeroasele impresii si sunete la care este expus. Un bebelus raspunde la acesti stimuli din exterior, dar si la cei din interior, atat prin tipete, cat si prin piele. Asadar, pielea ne arata daca este fericit sau nu. Daca stim cum sa o examinam, vom descoperi ca ea vorbeste neincetat. Un bebelus fericit are o piele calda si bine irigata. Ea are un continut ridicat de apa, dandu-ne impresia ca straluceste de sanatate. In plus, ranile bebelusilor se vindeca mult mai rapid, reinnoirea celulara fiind si ea mult mai rapida decat la adulti. Dezavantajul acestei activitati intense este sensibilitatea ridicata la infectii, motiv pentru care este important sa le protejam pielea cat mai bine, stratul protector al pielii responsabil de protectia acesteia impotriva deshidratarii nefiind inca suficient dezvoltat. Aceasta explica de ce bebelusii au adesea pielea uscata. Mai mult, glandele pielii care secreta substantele uleioase nu sunt nici ele inca pe deplin dezvoltate, deci apa din piele se evapora mult mai rapid.
Exista numeroase moduri de a preveni uscarea pielii bebelusului, unul dintre ele fiind imbaierea mai rara, deoarece apa calduta si sapunul indeparteaza uleiurile naturale ale pielii care o protejeaza. Un ajutor in acest sens este oferit de Samponul si lotiunea pentru spalare cu galbenele de la Weleda Baby, care asigura o curatare blanda pentru corpul si parul bebelusilor, mentinand in acelasi timp sanatatea si finetea acestora.
De asemenea, temperatura si nivelul umiditatii din casa afecteaza si ele pielea bebelusului tau. Asigura-te sa nu fie prea cald sau prea uscat in incapere. Umiditatea din camera este un factor ce trebuie luat in calcul, iar iarna se recomanda folosirea unui umidificator.
In sezonul rece, frigul, vantul si umiditatea scazuta sunt principalii factori care usuca pielea bebelusului si ii reduc elasticitatea. Pentru a preveni inrosirea pielii si mancarimile, medicii dermatologi recomanda o hidratare intensiva. Inainte de a iesi la o plimbare, pielea bebelusului trebuie protejata de o crema special conceputa pentru hidratare si protectie. O solutie naturala, sanatoasa si eficienta o reprezinta Crema faciala cu galbenele pentru bebelusi, de la Weleda.
Eczemele reprezinta o alta problema foarte des intalnita la bebelusi, cauza acestora fiind deseori dificil de identificat, de cele mai multe ori fiind vorba de o alergie. Cauzele alergiilor la copiii mici, le reprezinta de cele mai multe ori contactul cu apa, sapunul, produse cosmetice sintetice, caldura sau vantul. Reactiile alergice pot fi insa cauzate si de anumite alimente, sau pot fi mostenite si astfel determina iritarea pielii.
Ingrijirea zilnica cu o crema neutra de baza, cu adevarat naturala, precum Crema de corp cu galbenele sau Lotiunea de corp cu galbenele de la Weleda baby, poate proteja pielea lezata de o serie din cauzele mentionate mai sus, facand-o mai puternica. Un strat subtire de Crema de galbenele pentru zona scutecului ajuta la calmarea pielii iritate, deoarece oxidul de zinc continut usuca petele umede si are un efect calmant asupra acesteia, iar extractele de galbenele biologice, musetel si ceara de albine hidrateaza si protejeaza. Pielea bebelusului tau va deveni mai moale, mai fina si mai protejata cu Uleiul de galbenele pentru bebelusi aplicat prin masaj, dupa baita.
Produsele cele mai indicate pentru a proteja pielea sensibila a bebelusilor, sunt cele naturale care nu contin coloranti, conservanti sau parfumuri sintetice pentru ca ele vor fi absorbite de organism intr-o concentratie mare. Cu cat e mai natural produsul utilizat pentru piele, cu atat mai natural va reactiona si corpul bebelusului.
O solutie cu adevarat naturala pentru ingrijirea completa a pielii bebelusilor si copiilor o reprezinta gama Weleda Baby, creata inca din 1921, in Germania, impreuna cu medici, farmacisti si moase, special pentru pielea sensibila a bebelusilor.

De mai bine de 90 de ani sarcina asumata a companiei o reprezinta pastrarea, intarirea şi redobandirea sanatatii omului in conditii etice si de siguranta. In acest sens, toate materiile prime vegetale utilizate de Weleda, provin din culturi atent selectate si controlate, biodinamice, biologice sau din recoltare certificata din flora spontana. Weleda ofera totala transparenta in ceea ce priveste provenienta tuturor ingredientelor.
Gama Weleda Baby – numarul 1 in lume in ceea ce priveste ingrijirea naturala certificata, pentru bebelusi si copii are la baza extractul de galbenele (Calendula) cultivate biodinamic, musetel, uleiuri de migdale si susan si pot fi utilizate inca din prima zi de viata!
Produsele Weleda Baby nu contin substante sintentice pentru parfum, culoare sau conservare si nici materii prime pe baza de uleiuri minerale, ci sunt concepute doar din ingrediente naturale pure, foarte bine tolerate de pielea bebelusului.
Produsele Weleda baby sunt disponibile in farmaciile Dona, Centrofarm, Plafar, Citypharma, Remedio, Catena, dar si in magazinele naturiste si magazinele online din toata tara (MioBio, Napati, BioGood, Biobunatati, Organik,etc).

Produsele Weleda susţin utilizarea materiilor prime ecologice si economisirea apei si a energiei. Ele sunt produse in Germania, la Schwäbisch Gmünd, in apropiere de Stuttgart.

Despre Weleda
Orientata catre viitor, dar cu multi ani de experienta in spate, moderna, pastrandu-si insa traditia antropozofica, Weleda este compania care creaza produse medicale si de ingrijire a corpului bazate pe gandirea holistica conform careia omul trebuie sa traiasca in armonie cu natura. Weleda a fost infiintata in anul 1921, ca laborator farmaceutic, avand propriile culturi de plante medicinale. In prezent, Weleda este principalul producator mondial de remedii naturale si produse complete de ingrijire a corpului! Pentru informatii suplimentare, vizitati-ne pe www.weleda.com.ro si www.weledababy.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram