Remedii naturale pentru tratarea afectiunilor prostatei

27 februarie 2012

Daca pana acum eram obisnuiti cu statisticile conform carora 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de hipertrofia benigna de prostata (denumirea corecta pentru adenomul de prostata) sau de cancerul de prostata, mai nou circa 40% dintre barbatii pana in 40 de ani care intra in cabinetele de urologie se plang de prostata. Aceste probleme, de obicei inflamatii numite prostatite, se refera la dureri in organele genitale, nevoia imperioasa de a urina, mictiuni frecvente si disconfort in zona pelviana si sacrala, iar netratate se pot transforma in boli grave, cu prognostic rezervat.

O statistica ingrijoratoare avand in vedere ca boala este subdiagnosticata, iar barbatii se adreseaza medicului doar atunci cand simptomele duc la limitarea activitatilor zilnice normale si au consecinta adaptarea stilului de viata in functie de problemele urinare. In Romania sunt aproximativ 200.000 de barbati aflati sub tratament, insa, tinand cont de statistici, numarul bolnavilor ar putea depasi 900.000.

Netratate, formatiunile crescute in prostata se pot transforma in tumori canceroase, pot cauza disfuncții sexuale, infecții ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcția renala. Conform Ligii Romane de Cancer, in Romania apar anual aproape 200 de cazuri noi de cancer la prostata in contextul in care varsta critica a scazut la 40 de ani.

Alege tratamentele naturiste in locul celor clasice

Atat in cazul adenomului de prostata, cat si in cel al prostatitei, tratamentul clasic este cel medicamentos cu antiinflamatoare si antibiotice de sinteza. Este cunoscut faptul ca acest tip de medicatie, administrat chiar si pe o perioada scurta de timp are efecte negative asupra florei intestinale, distrugand bacteriile „bune” din tubul digestiv, dar pot provoca si ameteli, cefalee, oboseala, hipotensiune arteriala, tahicardii, aritmii, dureri toracice, greata, dureri abdominale, constipatie, impotenta, faringite, bronsite, stare generala alterata si dureri musculare.
Tocmai de aceea remediile naturiste reprezinta alternativa cea mai sanatoasa si lipsita de efecte secundare. Fitoterapia este unul dintre cele mai vechi tratamente folosit in prevenirea afectiunilor prostatei si in tratarea simptomelor acesteia.

„Tratamentele cu plante medicinale sunt stravechi si se bazeaza pe observatie directa, avand la baza principiul cauza-efect. Produsele naturiste scad dihidrotestosteronul, asigurara o buna diureza si duc la inlaturarea congestiile si infectiile locale fara a avea dezavantajul reactiilor adverse”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Remedii folosite in tratarea prostatei

Echipa de cercetare a Laboratoarelor Fares Bio Vital a elaborat o formula de capsule alcatuita din cele mai studiate plante cu actiune asupra prostatei: extract din fructe de Palmier de Florida (Serenoa repens), extract de Pygeum africanum, radacina de urzica, ghimpe si extract de rosii standardizat in licopen. Exista mai multe forme de administrare astfel incat pacientul sa poate alege in functie de preferinte intre: capsulele PROSTATA, Ceaiul V – pentru prostata si vezica si ceaiul PROSTATA.

„Fitocomplexul continut in capsulele PROSTATA are o actiune anti inflamatorie, diuretica si antiseptica, fapt pentru care frecventa urinarilor nocturne este redusa. Totodata dispare senzatia de golire incompleta a vezicii, iar jetul urinar devine puternic. Asocierea tratamentului cu o alimentatie sanatoasa, practicarea sportului și reducerea nivelului de stres duce la o eficienta maxima a tratamentului, care imbunatateste totodata si sanatatea inimii”, a adaugat dr. Carmen Nonn.

Tratamentul cu capsulele PROSTATA este recomandat in hipertrofia benigna de prostata stadiul I si II, prostatite acute si cronice sau prevenirea afectiunilor prostatei la barbatii peste 35 de ani. Administrarea se face cu 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Durata unei cure este de 3 pana la 6 luni si se pe poate repeta dupa o pauza de minim o luna. Pretul pentru un flacon este cuprins intre 37.00 si 40.00 lei.

Ceaiul V – pentru prostata si vezica contine seminte de dovleac, coada calului, menta, urzica, soc si osul iepurelui. Produsul reprezinta valorificarea retetei originale a farmacistului Andrei Farago, fondatorul Fares, cel care a conceput si a utilizat cu succes aceasta formula.
Plantele din compozitia acestui ceai au actiune diuretica si antiinflamatoare. La aceasta se adauga actiunea antiseptica urinara data de principiile active din coada calului, menta si osul iepurelui. Acest ceai este recomandat in tratarea infectiilor si inflamatiilor urinare si in cazul microlitiazei urinare, hipertrofia de prostata si prostatita. Pretul este cuprins intre 6 – 6,6 lei.

Ceaiul PROSTATA actioneaza in vederea decongestionarii prostatei si a dezinfectarii tractului urinar, reduce frecventa mictiunilor nocturne si a usturimii ce poate aparea in timpul acestora. Este recomandat in hipertrofia de prostata, in infectiile acute si cronice ale prostatei, in afectiunile inflamatorii si infectioase ale vezicii urinare. Ceaiul contine: ghimpe, pufulita, urzica moarta, flori de galbenele, muguri de pin, splinuta, coada calului. Aceste ceaiuri pot fi administrate cu rol preventiv dupa varsta de 35 ani, in cure repetate de 1-2 luni, cu 1 luna pauza, precum si in tratarea afectiunilor prostatei, in cure de 3 pana la 6 luni, 4-6 cani pe zi. Pretul variaza intre 3,8 – 4,1 lei.

Palmierul de Florida – cea mai studiata planta folosita pentru prostata

Palmierul de Florida este ingredientul cheie al capsulelor PROSTATA si este originar din America de Nord, fructele sale asemanatoare cu maslinele fiind folosite din cele mai stravechi timpuri de catre amerindieni pentru tratamentul afectiunilor urinare. La ora actuala este cea mai studiata planta pentru prostata, iar studiile au evidentiat ca extractul de palmier de Florida previne acumularea de testosteron care conduce la hiperplazia prostatei si inhiba cresterea tesutului prostatic.
Alaturi de extractul din fructele palmierului de Florida, formula de capsule contine si extract de Pygeum africanum, radacina de urzica, ghimpe si extract de rosii standardizat in licopen.
Extractul de Pygeum africanum (prunul african) este renumit pentru ameliorarea simptomelor asociate cu hipertrofia benigna de prostata, studiile clinice demonstrand eficienta similara cu tamsulosidul, substanta de sinteza folosita frecvent in tratarea afectiunilor prostatei.

Ghimpele, datorita substantele active pe care le contine induce o puternica actiune decongestiva, antiinflamatoare si diuretica. Datorita proprietatilor curative prostata inflamata revine la volumul normal reducandu-se frecventa urinarilor nocturne si a usturimilor pe uretra.

Radacina de urzica are efect diuretic si antiinflamator asupra prostatei. Studiile clinice au dovedit eficacitatea sa in hiperplazia benigna a prostatei, stadiile I si II. S-a constatat ca reduce reziduul vezical, creste volumul urinar, amelioreaza disuria si nicturia.

Licopenul, fitonutrientul continut de rosii (cel care le confera si culoarea specifica), este un puternic antioxidant ce joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului de prostata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram