„Unitate și Dezbatere pentru tineri prin tineri”

13 februarie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Timişoara, 13 Februarie 2012

„Unitate și Dezbatere pentru tineri, prin tineri”
Asociația Pakiv România prin Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă, CISPER Vest Timișoara, organizează în luna februarie la centrului CISPER Vest Timișoara, Strada Nicolae Titulescu Nr. 19, următoarele activități :
- 17.02.2012 Clubul Jurnaliștilor Romi – dezbatere cu posibilii membri, în vederea sprijinirii înființării unei organizații voluntare de profil
- 20.02.2012 – 20 februarie 1856 - Încheierea Dezrobirii Romilor
Activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului “Crearea și funcționarea structurilor de asistență axate pe ocuparea forței de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6, Promovarea incluziunii sociale, beneficiar Asociația Pakiv România.
Scopul desfășurări activităților este acela de lansa dezbateri pe tema oportunităților de dezvoltare personală a tinerilor și a studenților romi, în domeniul jurnalismului, fiind o provocare pentru tinerii romi dar și pentru sectorul civil al organizațiilor rome, din județul Timiș și chiar în regiunea de vest. Se va organiza dezbateri pe tema accesului tinerilor intelectuali și a studenților romi în domeniul jurnalismului, în mod special al presei scrise, provocând dezvoltarea unei mase critice de tineri specialiști romi în domeniul mass-media, care să contribuie la promovarea unei imagini obiective a etniei romilor în presa scrisă și nu doar.
Prin activitatea din data de 20.02.2012 vom promova ziua de 20 februarie 1856, ca moment aniversar în calendarul cultural rom, eveniment dedicat încheierii dezrobirii romilor în Țările Române, prin servicii de informare privind elemente din istorie, cu referire la încheierea dezrobirii romilor, în vederea promovării unui calendar cu momente istorice aniversare specifice etniei romilor.

Informaţii suplimentare:

Telefon:0356/452982 Țarina Adriana
Asociaţia Pakiv România Responsabil Comunicare
Web: www.pakiv.ro Web: www.cispervest.webs.com
E-mail: [email protected] E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram