Anul 2011 a marcat pentru SIVECO Romania o crestere cu aproximativ 50% a echipei, incheierea a 224 noi contracte interne si internationale si castigarea a 15 premii.
Rezultatele financiare au fost in acord cu toate aceste performante, cifra de afaceri ajungand la 67 de milioane euro, fata de 60 de milioane de euro, in 2010.
„Am avut un an cu foarte multe reusite. Ne-am consolidat prezenta pe pietele internationale, unde furnizam solutii si servicii IT atat pentru organizatii private cat si pentru institutii publice. Evolutia permanenta a impus cresterea echipei - in prezent avem 1.200 de angajati si pot spune, cu certitudine, ca in compania noastra lucreaza cea mai buna echipa de IT-isti din Romania. In acest an sarbatorim 20 de ani de activitate, 20 de ani de cand facem proiecte complexe, de anvergura, cu milioane de beneficiari, 20 de ani de cand contribuim decisiv la reducerea decalajelor digitale din peste 25 de tari”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.
In topul celor mai importante 10 realizari ale SIVECO Romania pentru anul 2011, mentionam:
1. Noile contracte incheiate cu institutii ale Comisiei Europene
Impreuna cu Sword Technologies Luxembourg, SIVECO a castigat contractul care va asigura servicii de dezvoltare si mentenanta software pentru diferite aplicatii IT necesare Oficiului pentru Publicatii al Uniunii Europene. Aceasta institutie publica zilnic Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in 23 de limbi, Raportul General de Activitate al Uniunii si are un rol cheie in comunicarea initiativelor si activitatilor acesteia.
De asemenea, SIVECO va furniza servicii pentru Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori (Executive Agency for Health and Consumers), care detine portalul Dolceta. Acesta este un proiect online de educatie a consumatorilor din cele 27 de tari ale UE.
2. Sistemul computerizat de gestiune a operatiunilor de tranzit vamal pentru Administratia Vamala din Republica Macedonia.
Proiectul a demarat in februarie 2011, urmand a fi finalizat in februarie 2013. Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania si Autoritatea Vamala din Turcia beneficiaza, de asemenea, de functionalitatile solutiei de eCustoms realizate de SIVECO.
3. Proiectul de informatizare a procesului educational din Oman.
Pe parcursul anului scolar 2010-2011, SIVECO a derulat cu succes prima faza a proiectului de informatizare a procesului educational la scoala de fete din Muscat, Oman. SIVECO detine cea mai extinsa biblioteca virtuala din lume in limba araba, cuprinzand peste 7.000 de resurse educationale interactive pentru matematica, stiinte, limba araba si lectii cu specific local.
4. Sistemul de gestionare electronica a documentelor si a fluxurilor de lucru SIVADOC pentru Primaria din Chisinau.
Primaria Chisinau si primariile de sector ale orasului Chisinau utilizeaza sistemul de gestionare electronica a documentelor si a fluxurilor de lucru, furnizat de SIVECO Romania. Cu ajutorul acestuia sunt implementate standardele de calitate internationala de management, sunt monitorizate electronic scrisorile, termenele de executare a dispozitiilor si deciziile emise de Primarul general si Consiliul municipal Chisinau.
5. Tehnologia cloud pentru afisarea rezultatelor admiterii in licee.
ADLIC, aplicatia destinata repartizarii computerizate a elevilor, premiata in repetate randuri la nivel european si mondial, a fost portata pe platforma de cloud computing Microsoft Windows Azure. Solutia s-a dovedit a fi extrem de eficienta si stabila, procesul de repartizare realizandu-se obiectiv si transparent. Cu peste 90 de milioane de afisari de pagina in iulie 2011, portalul http://portal.edu.ro realizat de SIVECO Romania a ocupat locul intai in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania. Acest trafic colosal a fost posibil gratie solutiei tehnice extrem de solide si performante.
6. Sistemul Business Intelligence pentru Administratia Vamala din Serbia.
In parteneriat cu Grupul Asseco SEE Serbia, SIVECO furnizeaza un sistem complex de analiza de tip Business Intelligence pentru Administratia Vamala din Serbia. Solutia ofera analize complete pentru accelerarea si facilitarea procedurilor vamale din Serbia. Este un proiect important pentru o tara care isi pregateste aderarea la Uniunea Europeana.
7. Proiecte finantate din fonduri europene.
SIVECO a continuat dezvoltarea proiectelor finantate din fonduri europene – Dezvoltarea resurselor umane POSDRU, Cresterea Competitivitatii Economice POSCCE, Dezvoltarea Mediului POSMEDIU. Zeci de mii de utilizatori, beneficiari ai acestor proiecte, au astfel posibilitatea sa se instruiasca pentru a face fata provocarilor societatii informationale.
8. Continuarea proiectelor mari de eCustoms, eHealth, eLearning, eAgriculture pentru clientii SIVECO: Autoritatea Nationala a Vamilor, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Educatiei, Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
9. Conferinta internationala eduVision 2020.
In septembrie 2011, SIVECO a organizat prima editie a celui mai important eveniment de eLearning: eduVision 2020. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 450 de oaspeti din Romania si din tari de pe 3 continente, intre care Oman, Egipt, Serbia, Malta, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite, Algeria, China, Finlanda. Discutiile s-au axat pe nevoia invatamantului de azi de a se adapta la cunostintele, cerintele si aptitudinile noii generatii de elevi. In acest sens a fost lansata Initiativa eduVision 2020.
10. Premii internationale si nationale, dintre care mentionam:
• Castigator al competitiei celor mai bune proiecte de management din lume pentru New Computerized Transit System, proiect dezvoltat in colaborare cu specialistii Autoritatii Nationale a Vamilor. Premiul a fost acordat in cadrul competitiei organizate de International Project Management Association (IPMA) la Brisbane, in Australia;
• Diploma de “Finalist” pentru proiectul dezvoltat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - SIUI – decernat de IPMA;
• “Laureat 2011” la categoria "Emerging Technology" pentru performantele solutiei IT implementate la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura, in cadrul competitiei internationale Computerworld Honors Program, care s-a desfasurat la Washington, in SUA;
• European IT Excellence Awards 2011 pentru doua proiecte de succes: SIVECO Applications 2011 la GRIRO si eCustoms la Autoritatea Nationala a Vamilor;
• Diploma "Campion Roman in Afaceri" pentru anul 2011, in cadrul evenimentului "Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania", desfasurat sub inaltul patronaj al Presedintiei Uniunii Europene;
• "Cel mai bun antreprenor din Europa, Orientul Mijlociu si Africa" (Best entrepreneur in EMEA) pentru Irina Socol, presedinte si director general SIVECO Romania, in cadrul competitiei Stevie Awards, desfasurata la New York;
• “Ruban d’Honeur” in cadrul prestigioasei competitii European Business Awards, la care au participat 280 de companii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene;
• "Noii Campioni Europeni", trofeu acordat Irinei Socol pentru inovatie, viziune, curaj si implicare in proiecte internationale, din partea Forumului European pentru Cercetari Antreprenoriale (European Forum for Entrepreneurship Research) in colaborare cu IESE Business School Barcelona si Scoala Economica din Varsovia;
• "Partener al anului 2011", din partea Microsoft, la categoria "Parteneri nationali", pentru performanta dovedita de SIVECO in parteneriatele strategice incheiate cu Microsoft Romania si pentru expertiza in afaceri;
• “Partener strategic” pentru dezvoltarea de aplicatii software de calitate pentru educatie, premiu oferit in cadrul programului Microsoft National System Integrator, ca o recunoastere a inovatiei si a rezultatelor de exceptie ale SIVECO.
La aceste reusite, succint trecute in revista, se adauga foarte multe alte realizari, la fel de importante in consolidarea statutului de lider IT regional pentru SIVECO. Astfel, 2011 a insemnat recertificarea in conformitate cu standardul ISO 9001 editia 2008, lansarea celui de-al treilea raport de responsabilitate sociala al companiei, obtinerea statutului de Oracle Platinum Partner, participarea semnificativa la numeroase targuri internationale: BETT Londra, Targul educational „Road Signs” de la NoviSad, Gulf Education Supplies and Solutions – GESS din Dubai, Bakutel 2011 Azerbaijan.
„Ne propunem ca in 2012 sa mentinem o rata de crestere de 15%, in conditiile in care avem deja semnate contracte pentru importante proiecte multianuale de informatizare, in pietele din zona Africii de Nord, Orientului Apropiat si Mijlociu, CIS si din Uniunea Europeana”, a adaugat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.200 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
SIVECO Romania ofera organizatiilor private si publice solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume.
SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro