Consumatorul roman alege achizitiile imobiliare inainte de sarbatori

14 decembrie 2011
Autor:
dowmedia08

Preturile tot mai mici ale apartamentelor ii fac pe romani sa prefere sa isi cumpere o locuinta decat sa inchirieze una. Un studiu realizat de site-ul imobiliare.ro in colaborare cu Asociatia pentru Locuinte Noi arata insa ca romanii nu sunt dispusi sa plateasca pentru apartamente un avans mai mare de zece mii de euro. Peste 70% dintre romanii care au participat la studiu spun ca prefera sa isi cumpere un apartament in loc sa inchirieze unul, in timp ce doar 30% prefera sa inchirieze.
In topul preferintelor se afla apartamentele cu trei camere, catre care se orienteaza aproape jumatate dintre romani, mai concret 40%. Cate un sfert prefera apartamente cu doua ori patru camere, 24% cu doua camere si 22% cu patru camere, in timp ce 16% si-ar cumpara o garsoniera. Pe langa pret, cele mai importante criterii in alegerea unui apartament sunt accesul la transportul in comun sau apropierea de o piata, un spital sau o zona verde.
“Atat Evocasa Selecta, cat si celelalte ansambluri rezidentiale din Titan au fost construite tinand cont de ceea ce oamenii isi doresc atunci cand cauta o locuinta in care sa se mute impreuna cu familia, cu copiii. Facand o retrospectiva, de-a lungul acestui an cele mai multe chei au fost inmanate tinerilor casatoriti , care au achizitionat prin intermediul programului de Prima Casa, fie prin metoda ratelor direct la dezvoltator. Caminul este ceea ce le ofera tinerilor linistea de care au nevoie, dar mai ales locul potrivit in care sa petreaca sarbatorile de iarna si trecerea in noul an alaturi de cei dragi”, declara Asher Lax, VP Marketing & Sale Adama.
In urma studiului reiese ca majoritatea potentialilor cumparatori ai unei locuinte sunt tineri, 35% avand varste sub 30 de ani, 29% intre 30 si 35 de ani, 15% intre 35 si 40 de ani, 13% intre 40 si 45 de ani si peste 45 de ani aproximativ 8% dintre respondenti. S-a dovedit ca pe o perioada lunga de timp, investitiile imobiliare reprezinta o investitie buna si sigura, mai ales cand nici macar bancile nu mai sunt cele mai sigure in timp de criza mondiala. Un alt motiv pentru a face o astfel de investitie o constituie alternativa la depozitele bancare, unde dobanzile au scazut cu 2-3% si rentabilitatea financiara a unei investitii imobiliare din care anual se poate primi din chirie aproximativ 5%.
Cu toate ca in ultima vreme a avut loc o modificare in comportamentul consumatorului roman, cauzat de modificarile economice de la nivel mondial, acesta simte totusi nevoia unei locuinte proprii. In ciuda variatiilor de preturi sau de programe, consumatorul roman face sacrificiile necesare pentru a se bucura de siguranta si liniste alaturi de familie in cele mai frumoase momente de sarbatoare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram