Institutul pentru Cercetari Politice anunța încheierea primei etape a proiectului eScoala

17 noiembrie 2011

Institutul pentru Cercetări Politice (ICP) anunță încheierea primei etape a proiectului eScoala și anume, înscrierea participanților.
Proiectul eScoala, demarat la începutul lunii octombrie 2011 este un proiect destinat tinerilor prin care ne-am propus să promovăm valori precum: libertate, democrație, justiție socială, tradiție, respect pentru fiecare persoană și respect pentru drepturile tuturor. Considerăm că este necesară identificarea și punerea în contact a tinerilor între 17 și 25 de ani, colegi de generație și performanță din diferite domenii, care să participe la formarea unei elite naționale. De asemenea, crearea unui parteneriat între diferite organizații din spațiul civic pentru a combate extinderea inculturii și populismului care acaparează societatea românească reprezintă un obiectiv al acestui proiect.
Metodologia concursului a constat în trimiterea de către participanți a maximum două eseuri care să se încadreze în unul din cele șase domenii date (societate și comunicare, educație/cercetare, informatică, politologie, justiție, istorie).
Proiectul eScoala s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor, dovadă fiind atât solicitările acestora privind prelungirea perioadei de concurs (fapt realizat) cât și numărul mare de eseuri, peste 80, primite până în ultimul moment.
Începand de luni, 21 noiembrie va debuta cea de-a doua etapă a proiectului, evaluarea eseurilor, realizată de către Comisia de Analiză, până la data de 1 decembrie 2011, ulterior urmând a fi publicată lista câștigătorilor pe site-ul ICP, www.icp.org.ro.
Institutul pentru Cercetări Politice va organiza la începutul lunii decembrie 2011 Gala premiilor eScoala, eveniment ce va marca și încheierea primei ediții a acestui proiect.

Institutul pentru Cercetari Politice (ICP) este o organizație neguvernamentală care susține promovarea unei noi generații de politicieni și nu numai, crearea unor canale de comunicare între noile elite politice și administrative și noile elite din mediile academice și cele economico-financiare, încurajarea dezvoltării societății civile și formelor ei de exprimare, sprijinirea reformei structurale a administrației publice și redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. ICP colaborează cu personalități care dețin o expertiză de înalt nivel profesional și cu o autoritate morală recunoscută, care au înțeles necesitatea constituirii unei noi meritocrații românești, capabile să asigure progresul rapid al României și să o reprezinte cu demnitate într-o lume globalizată. O atenție deosebită dorim să acordăm tinerilor, iar în acest sens dorim să sprijinim afirmarea lor în diferite domenii.

Președinte ICP,
Marius Vladu

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram