Testeaza ţi gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilata în perioada 13 14 noiembrie în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova

10 noiembrie 2011
Autor:
dowmedia08

În cazul diabetului, educaţia însemnă prevenţie şi control.
În perioada 13-14 noiembrie 2011, între orele 10:00 – 17:00, în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova, se vor efectua testări gratuite ale glicemiei şi hemoglobinei glicozilate, într-un cort special amenajat la inițiativa companiei farmaceutice MSD, ca parte a platformei sociale Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaștere. Acţiunile de testare a glicemiei fac parte din evenimentul Ziua Mondială a Diabetului, care va fi marcată anul acesta la nivel naţional printr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 12-14 noiembrie, la Craiova.
„Prin intermediul acţiunii de testare gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicozilate ne dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la importanța prevenției şi a controlului diabetului în rândul românilor”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, inițiatorul evenimentului şi președinte ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Diabetul scade speranța de viață în medie cu 5-10 ani și este una din cauzele majore de moarte prematură în lume. Odată apărut, diabetul te însoțește toată viața, tocmai de aceea se schimbă inevitabil și stilul de viață și intervine necesitatea monitorizării periodice a valorilor de glicemie. Testarea gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicozilate este doar una dintre activităţile dedicate publicului larg de Ziua Mondială a Diabetului. Manifestarea este prima acţiune desfăşurată în cadrul campaniei naţionale Controlează-ţi Diabetul.
Pe lângă acţiunile de testare gratuită a glicemiei, craiovenii sunt invitaţi în perioada dedicată Zilei Mondiale a Diabetului la marşul bicicliştilor voluntari „Sănătate pe două roţi. Împreună împotriva diabetului”, precum şi la lansarea unui imn de lupta împotriva diabetului.
Prevalenţa diabetului la nivel mondial este în continuă creştere şi, de aceea, Ziua Mondială a Diabetului este, în fiecare an, un prilej de reamintire că această afecţiune este o problemă majoră de sănătate publică și că este foarte important să ne testăm periodic glicemia şi hemoglobina glicozilată.
Iniţiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din acest an sunt Asociația Română de Educație în Diabet și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Dolj. Partenerii științifici ai evenimentului sunt: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Județului Dolj în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Direcția de Sănătate Publică Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.
Vă așteptăm duminică şi luni, 13 şi 14 noiembrie, în intervalul orar 10:00 – 17:00, să vă testaţi gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram