QS World Grad School Tour 26 octombrie 2011

2 noiembrie 2011

Pe durata evenimentului, tineri studenti si absolventi, interesati de dezvoltarea profesionala prin urmarea unui program de master sau doctorat au avut ocazia sa interactioneze direct cu reprezentantii si alumnii a 25 de universitati de top din lume, printre care s‐au numarat WU Vienna, Antwerp Management School, EMLYON, ESSEC, HEC Paris, IE, Manchester Business School, Durham Busines School, MancheLondon Business School.

Candidatii au participat si la o prezentare sustinuta de reprezantantii EMLYON Franta, London Business School, WU Vienna, dedicata modalitatilor si procedeelor de admitere la programele de masterat si doctorat. Reprezentantii universitatilor au pus accentul pe dosarul de candidatura si importanta acreditarilor de limba engleza (teste precum IELTS, TOEFL), precum si pe interviul de admitere, care in general se desfasoara in campusul universitatii si este sustinut de candidat impreuna cu profesorii din cadrul birourilor de admitere. Workshop-urile dedicate testelor IELTS si TOEFL, sustinute de British Council si Road Language Centre, au oferit tinerilor participanti informatii despre modalitatile de pregatire pentru acreditari, sesiuni si centre de testare, surse de studii si de informare.

Numarul mare de participanti s‐a datorat interesului tot mai crescut al tinerilor romani fata de oportunitatile oferite de programele de masterat si doctorat in strainatate. Pe langa cunostintele tehnice si abilitatile dobandite in cadrul unor astfel de programe, acestia beneficiaza si de interactiunea cu colegi din intreaga lume, care au o experienta culturala si profesionala foarte diferita.

Doar cei 700 de candidati inregistrati se pot inscrie in cursa pentru a castiga una din bursele oferite de QS in parteneriat cu scolile participante, fondul alocat pentru anul 2011, fiind de 1,2 milioane $. Printre bursele oferite se numara : „QS Community Scholarships for MBA and Postgraduate Studies”; “QS Leadership Scholarship”, “QS Scholarship for Academic Excellence”, “QS Scholarship for Central and Eastern European Women”, “EDHEC MBA Scholarship”, “EMLYON Entrepreneurial Scholarship”, “ESMT Diversity Scholarship” si multe altele.

Participand la evenimente educationale precum QS World Grad School Tour din Bucuresti, candidatii pot afla mai multe informatii legate de reputatia universitatilor la nivel mondial, programele de studii oferite, oportunitatile de finantare a studiilor, si oportunitatile de cariera disponibile, dar si despre viata in campusurile universitare si experienta educationala si profesionala intr‐un mediu cu totul nou.

--
Eveniment cu traditie, QS World Grad School Tour este cel mai mare targ de oferte educationale la nivelul masterat si doctorat, prezent in 2011 in 60 de orase din 35 de tari.
Misiunea QS Quacquarelli Symonds este sa ofere indrumare in educatia la nivel inalt si in alegerile in cariera, permitand studentilor de elita sa progreseze spre pozitii de leadership. Prin evenimentele noastre unice, publicatiile, cercetarea si uneltele web interactive, punem in contact studenti, absolventi, MBA si comunitati executive din lume cu angajatorii si cu furnizorii de educatie. Comunitatea noastra include: www.topuniversities.com, www.topgradschool.com, www.topmba.com, www.global-workplace.com.
QS opereaza la nivel global avand sedii in Londra, Paris, Singapore, Stuttgart, Shanghai, Sydney, Washington DC, Boston si Johannesburg.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram