Tu ai grija de plamânii tai? Fa ți acum testul de spirometrie

6 octombrie 2011
Autor:
dowmedia08

Măsurarea capacităţii respiratorii este esenţială în depistarea afecţiunilor pulmonare. Cea mai frecventă metodă de diagnosticare a unora dintre principalele boli pulmonare o reprezintă spirometria, o investigație de bază pentru măsurarea respirației.
Pentru diagnosticul şi monitorizarea bronho-pneumopatiei obstructive cronice (BPOC), astmului bronşic, fibrozei pulmonare este necesară spirometria, un test simplu, o metodă neinvazivă și foarte precisă de evaluare a sănătății pulmonare. Spirometrul măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira şi expira într-o unitate de timp. Un studiu realizat în 2008 de Societatea Română de Pneumologie arată că în România există cel puțin un milion de cazuri de BPOC, iar mai puțin de 50% dintre pacienți beneficiază de spirometrie.
Societatea Română de Pneumologie vă invită vineri, 7 octombrie, în prima zi a Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”, la hotel World Trade Center, sala New York, pentru vă efectua gratuit un test de spirometrie, în intervalul orar 11-15.
„Prin intermediul testului de spirometrie persoanele fumătoare sau alte persoane cu probleme respiratorii primesc un rezultat care să le prezinte sau nu motive de îngrijorare. Prin acest procedeu, există șansa diagnosticării bolilor pulmonare la timp și începerea unui tratament adecvat. Încurajez efectuarea unor astfel de teste, care reprezintă de cele mai multe ori un semnal de alarmă pentru persoanele care depistează prea târziu că sunt afectate de bolile pulmonare”, a menționat prof. univ. dr. Florin Mihălțan, Președintele Societății Române de Pneumologie.
Pentru că problematica bolilor pulmonare necesită o abordare intensivă, în perioada 7-8 octombrie, la Bucureşti, va avea loc prima ediţie a Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”. Evenimentul este organizat ştiinţific sub egida Societăţii Române de Pneumologie şi se adresează medicilor din domeniul pneumologiei, medicilor de familie, medicilor internişti, rezidenţilor, autorităţilor şi asociaţiilor de pacienţi cu sfera de activitate în domeniul pneumologiei sau conex.
Accesul publicului larg este permis doar în prima zi a evenimentului, vineri, 7 octombrie, până la ora 15:00. A doua zi a evenimentului este dedicată profesioniştilor, iar accesul publicului larg NU este permis.
Conform statisticilor furnizate de OMS, România se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare. La nivel mondial, 235 de milioane de persoane suferă de astm, iar mai mult de 3 milioane de oameni au decedat din cauza BPOC. Și în România numărul persoanelor afectate este în continuă creștere.
Nu uita să îți verifici sănătatea plămânilor, vineri, 7 octombrie, în intervalul 11-15, la hotel World Trade Center, sala New York!

Pentru detalii suplimentare, vizitaţi site-ul Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”: www.bolipulmonare.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram