Conferința Naționala „Managementul Bolilor Pulmonare” ediţia I 2011 Lupta pentru plamâni sanatoși Informeaza te

5 octombrie 2011
Autor:
dowmedia08

Conform statisticilor furnizate de OMS, România se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare. La nivel mondial, 300 de milioane de oameni suferă de astm, iar conform acelorași statistici rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va crește cu 30% în următorii zece ani, pentru ca, până în 2030, BPOC să ajungă a treia cauză de deces în lume. Și în România numărul persoanelor afectate de bolile pulmonare este în continuă creștere.
Pentru că problematica bolilor pulmonare necesită o abordare intensivă, în perioada 7-8 octombrie, la Bucureşti, va avea loc prima ediţie a Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”. Evenimentul este organizat ştiinţific sub egida Societăţii Române de Pneumologie şi se adresează medicilor din domeniul pneumologiei, medicilor de familie, medicilor internişti, rezidenţilor, autorităţilor şi asociaţiilor de pacienţi cu sfera de activitate în domeniul pneumologiei sau conex. Conferinţa îşi propune să devină un instrument de informare cu privire la importanţa diagnosticării precoce şi urmarea unui tratament adecvat. De asemenea, tratează cu interes problematica incidenței crescute a bolilor pulmonare în România.
Prima zi a Conferinței (7 octombrie) este dedicată relației cu pacientul și își propune să creeze un dialog comun între cele trei entități importante implicate în dezbaterea problematicii bolilor pulmonare în România: autoritățile cu responsabilitate în zona bolilor pulmonare /a programelor naționale, asociațiile de pacienți ca reprezentanți direcți ai pacienților și profesioniștii. Aceste dezbateri se vor desfășura în cadrul World Trade Center, sala New York.
A doua zi a evenimentului (8 octombrie) este dedicată exclusiv profesioniștilor, tematica zilei concentrându-se în jurul importanţei diagnosticării precoce şi abordarii unui management eficient în tratamentul bolilor pulmonare. Cele mai importante afecțiuni ale bolilor pulmonare vor fi marcate prin 6 sesiuni individuale, și anume: BPOC, Astmul, Cancerul pulmonar, Situații particulare în managementul bolilor respiratorii cronice, Pneumonia și micozele pulmonare, Tuberculoza. În aceeaşi măsură, se doreşte marcarea rolului pe care îl are medicul de familie ca liant între pacient şi medicul pneumolog. Ziua a doua se va desfășura în cadrul World Trade Center, sala World Trade Plaza.
Date actuale legate de evoluţia BPOC, Dificultăţi în diagnosticul şi tratamentul astmului la copii, Managementul cancerului pulmonar, Impactul fumatului pasiv asupra dezvoltării pulmonare, Diagnostic şi tratament în pneumonia pneumococică, Erori în diagnosticul radiologic al tuberculozei, acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi dezbătute de reputați specialişti, în cea de-a doua zi a Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare, ediția I. Ziua a doua nu se adresează publicului larg, iar accesul în sală este permis doar profesioniștilor.
Complexitatea Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare” este marcată de prezenţa unor personalităţi medicale de înalt prestigiu din domeniul pneumologiei, în calitate de speakeri: prof. univ. dr. Florin Mihălţan - Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. univ. dr. Miron Bogdan - Preşedintele Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sănătăţii, prof.univ.dr. Marica Constantin - Expert TB MDR al Organizației Mondiale a Sănătății, conf.univ.dr Ibraim Elmira - medic primar pneumolog, Institutul Naţional Marius Nasta, conf. univ. dr.Nemeş Roxana - Medic primar pneumoftiziolog, Institutul National de Pneumoftiziologie „M. Nasta”, conf. univ. dr.Oana Arghir - Șeful Secției Clinice de Pneumologie adulți, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța.
Vă așteptăm la prima ediție a Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare” pentru a discuta despre problematica bolilor pulmonare și pentru a afla direct de la cei mai reputați medici pneumologi cât mai multe informaţii atât despre asistenţa medicală şi prevenirea bolilor pulmonare cât şi despre metodele de tratament.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare, vizitaţi site-ul Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”: www.bolipulmonare.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram