Ziua Porţilor Deschise la Mare Nostrum

3 octombrie 2011

Pe data de 7 octombrie, ONG Mare Nostrum îşi va deschide “porţile” pentru a-i invita pe constănţeni în istoria unei organizaţii care, alături de ei, a încercat să schimbe atitudini. Timp de 17 ani, oameni extraordinari, fie ei parteneri, finanţatori sau cetăţeni, şi-au pus în slujba mediului responsabilitatea, entuziasmul şi bunele intenţii. Tocmai de aceea, vineri sunt aşteptaţi în număr cât mai mare pentru a vorbi de faptele bune comune.
Unde şi când va avea loc evenimentul? Va avea loc la sediul organizaţiei din Bd. 1 Decembrie 1918, începând cu orele 11.00. Va fi inedit pentru că laitmotivul zilei va fi atmosfera relaxantă şi degajată şi, nu în ultimul rând, amintirile despre proiectele frumoase de până acum. Voluntarii Mare Nostrum, proiecţiile legate de activitatea organizaţiei, precum şi o mică expoziţie a materialelor informative şi promoţionale realizate de-a lungul timpului vor spune “istoria” celor 17 ani de activitate pentru un mediu curat. Tot pentru prietenii Mare Nostrum va fi organizată şi o tombolă cu premii. Tot ce trebuie să facă fiecare este fie să doneze o carte (ecologie, biologie, management), să predea uleiul vegetal uzat colectat sau să pună la dispoziţia organizaţiei materiale despre delfinii din Marea Neagră (eşuaţi sau în mediul natural).
Şi pentru că ONG Mare Nostrum crede că educaţia despre mediu începe din şcoală, acesta este momentul oportun pentru lansarea Centrului de Informare, Educare şi Resurse pentru Marea Neagră. Cursurile de instruire şi sesiunile informative sunt doar unele dintre facilităţile oferite. Biodiversitatea marină, ecologia, dezvoltarea durabilă, poluarea, zonele costiere, ştiinţele mediului, ariile protejate, radioactivitatea şi deşeurile sunt temele care vor fi abordate în cadrul acestor cursuri. Cel mai important este faptul că toate acestea vor fi tratate într-un stil interactiv, folosind ca metode de lucru dezbaterea şi jocul de rol, fiind o dovadă a faptului că informarea poate fi şi distractivă.
“Îi invităm alături de noi pe toţi prietenii noştri, pe cei care ne-au sprijinit de-a lungul anilor, ne-au încurajat şi au crezut în noi. Ne dorim să avem cât mai mulţi oaspeţi pentru că fiecare dintre ei a contribuit, într-o oarecare măsură, la dezvoltarea noastră ca ONG de mediu. Însă, uşile noastre vor fi deschise, în mod special, şi celor care încă nu ne cunosc atât de bine, dar realizează cât de important este să avem un mediu curat. Vrem să le mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat şi pentru faptul că ne-au ajutat să creştem şi să reuşim. Dar, cel mai important este faptul că vom avea ocazia de a ne cunoaşte mai bine la o ceaşcă de ceai, într-o atmosferă degajată şi relaxantă.”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram