MPria – solutia de productie ultraconfigurabila pentru toate tipurile de activitate din acest sector

17 august 2011
Autor:
dowmedia08

“Tehnologia RIA pe care am incorporat-o in aplicatiile ASiS ERP, inclusiv in cea mai noua aplicatie de productie –MPria, inlatura orice bariere care s-ar putea ivi intre cerintele clientilor si potentialul aplicatiilor noastre. Pentru firmele de productie, ultrascalabilitatea aplicatiei MPria e esentiala deoarece le poate oferi solutia la cheie pentru specificul lor de productie, fara ca aceasta sa rezulte intr-un proces indelungat si greoi de implementare si configurare.
In dezvoltarea MPria, am avut in considerare toate fluxurile de productie intalnite in cei peste 20 de ani de activitate, precum si nevoia utilizatorilor de a avea o aplicatie care se adreseaza atat verticalelor de productie, in ansamblul lor, cat si specificului care deriva din regulile interne ale companiilor. Aceeasi aplicatie MPria, fara eforturi suplimentare, arata si se comporta diferit pentru productia in masa, in serie sau unicat, dar chiar si in cadrul productiei in serie, de exemplu, machetele, meniurile si chiar si campurile din MPria pot diferi de la o companie la alta. Specialistii nostri, in faza de configurare, adauga cu usurinta machete si campuri relevante, eliminandu-le pe cele care nu prezinta importanta pentru utilizatori. Nu exista redundanta a informatiei, ci doar informatia optima a fluxului de productie specific companiei.” – Pavel Cristian Gabriel, Director Cercetare-Dezvoltare Alfa Software SA.
Ultra scalabilitatea aplicatiei de Management al Productiei deriva din tehnologia de ultima generatie, RIA (Rich Internet Application). Din acelasi motiv, MPria poate fi accesată prin intermediul unei conexiuni securizate de Internet, eliminand costuri majore altfel de instalare (ca si in cazul aplicatiilor desktop), de replicare, etc.
Procesul tehnologic in MPria incepe prin descrierea arborescenta a tehnologiei de fabricatie in baza careia se vor putea defini scenarii de antecalculatie, se vor putea lansa si urmari comenzi de productie si realizari.
Descrierea tehnologiei de fabricatie se poate descompune pe oricate nivele de operatii, subansamble, repere sau materii prime/materiale. Subordonarea materiilor prime/materialelor unei operatii va genera consumul automat al acestora in fiecare moment al realizarii lor. O data cu stabilirea tehnologiei de productie, utilizatorii aplicatiei MPria au posibilitatea de a-si defini elementele specifice de antecalculatie si gradul de interdependenta dintre ele. In baza schemei de interconexiune a elementelor de antecalculatie si a tehnologiei descrise, se genereaza in mod automat o versiune de antecalculatie, utilizatorii putand ulterior influenta elementele ei dupa regulile proprii.
Fundamentarea deciziei de lansare a productiei se face prin cunoasterea necesarului de productie, care rezulta din ceea ce exista deja pe stoc, productia in curs de executie si din comenzile de livrare sau interne de productie. Se pot realiza inclusiv suplimentari de productie.
O data lansata o comanda de productie, in dreptul ei vor putea fi planificate resursele necesare (utilaje, personal, resurse externe) si va putea fi urmarit gradul de realizare a operatiilor in dreptul fiecarei resurse. Pentru planificare si urmarirea realizarilor, utilizatorii au la dispozitie un grafic Gantt, cu multiple optiuni de filtrare.
Fiind o aplicatie RIA, se pune accentul foarte mult pe mobilitate si accesibilitate ridicata. Astfel, MPria poate fi accesata de pe o tableta pe care ruleaza sistemul de operare Android si care permite sefilor de sectie sa fie mobili si conectati in timp real la intregul proces de productie. De asemenea, realizarile pot fi inregistrate in ERP-ul ASiS, de oriunde exista conexiune de Internet, fara a limita utilizatorii la o aplicatie care ruleaza pentru un anumit user doar pe un calculator dedicat.
“Am reusit sa dezvoltam poate cea mai inovativa si flexibila aplicatie de productie, dintre cele existente pe piata romaneasca. Prin MPria, sprijinim firmele din acest sector de activitate si venim in intampinarea nevoilor managerilor de a beneficia de informatii corecte in toate etapele de productie, de a cunoaste costuri de productie in orice moment, de a optimiza consumurile de materii prime si materiale si de a reduce timpii alocati operatiilor; in cateva cuvinte de a veni pe piata cu produse de calitate la preturi competitive.” – Pavel Cristian Gabriel, Director Cercetare-Dezvoltare Alfa Software SA.
Printre clientii Alfa Software care gestioneaza productia cu ajutorul aplicatiei ASiS, mentionam: Unicarm Satu-Mare, Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca, Grupul Simex Simleul Silvaniei, Aromatics Fagaras, Sintochim Brasov, etc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram