Un prim pas pentru inima ta Conferința Naționala quot;Actualitați în Hipertensiunea Arteriala quot; ediția I 2011

28 iulie 2011
Autor:
dowmedia08

Hipertensiunea arterială este la nivel naţional, conform specialiștilor, o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populația adultă a României, de aceea este importantă organizarea anuală a unui eveniment ştiinţific de referinţă, prin care medicii de familie, interniştii, cardiologii, nefrologii precum și medicii rezidenți să se familiarizeze cu modelele eficiente și moderne de management ale afecţiunii. De asemenea, medicii trebuie să cunoască cele mai noi metode de diagnostic şi tratament, de la unii dintre cei mai importanţi specialişti de hipertensiune arterială din România. Statisticile ne demonstrează importanţa diagnosticării precoce a hipertensiunii arteriale de către medicii de familie, internişti, cardiologi și nefrologi. Este necesară informarea şi educarea continuă a medicilor cu privire la metodele de diagnosticare şi de tratament, pentru a creşte speranţa de viaţă în cazul persoanelor afectate de bolile cardiovasculare. Hipertensiunea arterială este o afecțiune ce poate fi tratată.
Conferinţa Naţională “Actualităţi în Hipertensiunea Arterială” urmăreşte să prezinte noutăţile în materie de diagnostic şi tratament în hipertensiunea arterială, dar şi să analizeze corelarea hipertensiunii arteriale cu alte afecţiuni precum: accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, cardiopatia ischemică, insuficienţa renală etc.
Programul științific al evenimentului este structurat pe sesiuni care vor avea ca principale subiecte: Hipertensiunea arterială și diabetul zaharat, Hipertensiunea arterială și insuficiența renală, Hipertensiunea arterială după accidentul vascular cerebral, Hipertensiunea arterială și cardiopatia ischemică, Hipertensiunea arterială și alte asocieri, Hipertensiunea arterială secundară. Factorul interactiv al evenimentului îl reprezintă partea aplicată a discursului ştiinţific. Prezentarea fiecarei secţiuni din cadrul programului ştiinţific va debuta cu un studiu de caz, urmat de recomandări făcute din ghidurile actuale, iar fiecare sesiune se va încheia cu discuţii cu participanţii din sală.
”Ne dorim ca acest eveniment să fie o manifestare de referinţă pentru medicii şi specialiştii interesaţi de actualitățile managementului hipertensiunii arteriale, mai ales că la această manifestare vor participa, în calitate de speakeri, unii dintre cei mai importanţi medici şi specialişti din România. De asemenea, această manifestare îşi doreşte să fie un eveniment organizat anual şi dedicat prezentării de diferite cazuri precum și a celor mai noi metode de diagnostic şi tratament în hipertensiunea arterială.” a declarat prof.univ.dr. Ion Bruckner, Președintele Societății Române de Medicină Internă.
Unul dintre cei mai reputați profesioniști în domeniu, prof.univ.dr. Eduard Apetrei, Vicepreședintele Academiei de Știinte Medicale din România, a declarat că organizarea unei manifestări dedicate exclusiv hipertensiunii arteriale va genera prezentări științifice și discuții extrem de interesante și de ajutor pentru toți medicii, indiferent de specialitate.
Cei mai reputaţi speakeri și medici de specialitate vă aşteaptă la cel mai important eveniment dedicat managementului hipertensiunii arteriale - Conferința Națională "Actualități în Hipertensiunea Arterială"- organizat în data de 10 septembrie 2011, la București.
Pentru detalii suplimentare vizitați site-ul: http://www.hipertensiune-arteriala.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram