Happy Wine va prezinta recolta de vin 2010

18 octombrie 2010

Happy Wine, unicul festival international al vinurilor din zona Moldovei este locul in care stiinta, afacerile si buna dispozitie se intalnesc. Festivalul se adreseaza deopotriva persoanelor juridice care activeaza in domeniu viticol cat si persoanelor fizice care vor si stiu cum sa se bucure de un vin de calitate.

Conceptul evenimentului

Desfasurat in parteneriat cu Universitatea Dunarea de Jos Galati, Festivalul International al Vinurilor “Happy Wine” se doreste a deveni un eveniment de referinta in domeniu, reunind astfel:

• producatori, importatori de vinuri din Romania si strainatate;
• distribuitori si comercianti de vinuri;
• specialisti de talie nationala si internationala;
• producatori si distribuitori de accesorii, ambalaje, echipamente si tehnologii pentru vin;
• producatori de material saditor de vita de vie, produse pentru protectia culturilor, îngrasaminte;
• institutii de invatamant formal si nonformal in domeniul alimentar;
• literatura de specialitate.
De-a lungul celor trei zile, Happy Wine si-a propus sa abordeze urmatoarele sectiuni:
• Sesiune stiintifica dedicata vinurilor, in parteneriat cu Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Galati;
• Lansari si degustari de vinuri;
• Curs de initiere in “Arta degustarii de vinuri”;
• Show-uri gastronomice;
• Prezentare de produse si servicii dedicate persoanelor juridice si persoanelor fizice.

Cursul de initiere in “Arta degustarii de vinuri” este organizat in colaborare cu Universitatea „Dunarea de Jos”, Facultatea de Ingineria si Stiinta alimentelor, facultate ce este apreciata si recunoscuta national si international pentru rezultatele obtinute in domeniul cercetarii viticole.

Agenda cursului:

1. Vin. Definitie. Clasificare
2. Soiuri autohtone de vita de vie
3. Sortimente de vinuri autohtone de calitate superioara
4. Bolile si defectele vinurilor
5. Degustarea vinurilor-analiza senzoriala
6. Organele senzoriale folosite în analiza senzorială
7. Mecanismele degustării
8. Factorii care influenţează degustarea
9. Accesorii utilizate la degustarea vinurilor
10. Metode diverse utilizate pentru degustare
11. Reguli practice pentru degustare
12. Sisteme de notare a vinurilor
13. Utilizarea fiselor de degustare
14. Asocierea vinului cu preparatele culinare

Happy Wine, locul in care stiinta, afacerile si buna dispozitie se intalnesc!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram