ecovalor poate asigura valorificarea a aproximativ 20 din cantitatea totala de deşeuri municipale generate de Cluj Napoca

23 iunie 2010
Autor:
dowmedia08

ecovalor vine în sprijinul comunităţii şi autorităţilor locale, oferind soluţia optimă pentru eliminarea deşeurilor în conditii sigure de mediu. Eliminarea fără reziduuri a unei părţi din deşeurile municipale prin co-procesarea lor în fabricile de ciment ajută la diminuarea cantităţii totale de deşeuri ce necesită eliminare prin depozitare. Acesta este un beneficiu substanţial, în condiţiile în care depozitele neconforme din judeţul Cluj, trebuie închise până în 2012, în concordanţă cu reglementările de mediu europene.

Metoda propusă de ecovalor ajută şi la îndeplinirea ţintelor de valorificare a deşeurilor de ambalaje care nu pot fi reciclate, precum şi a celor de diminuare a deşeurilor biodegradabile depozitate.

De asemenea, compania vine în sprijinul autorităţilor administrative locale oferind soluţii corecte din punct de vedere al protecţiei mediului şi fezabile din punct de vedere economic în condiţiile în care procesul de conformare cu legislaţia în domeniul managementului deşeurilor este îngreunat şi de contextul economic actual. Datorită proximităţii platformei de la Aleşd şi a investiţiilor deja realizate, ecovalor poate să se implice cu promptitudine în acest proces, contribuind la evitarea posibilelor amenzi sau sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei in domeniu.

„Găsirea unor soluţii ecologice pentru problema deşeurilor din municipiul Cluj îi vizează pe toţi cei implicaţi în acest proces: firmele care colectează deşeurile, operatorii depozitelor de deşeuri, administraţiile locale. ecovalor oferă comunităţilor locale o soluţie inovatoare de valorificare a deşeurilor, în cele mai sigure condiţii de mediu”, a spus Axel Pieters, Director ecovalor.

Principalele categorii de deşeuri pentru care ecovalor asigură servicii complete sunt: deşeurile solide (ambalaje, deşeuri municipale sortate şi alte deşeuri solide nepericuloase), şlamurile şi alte reziduuri (reziduuri provenite din curăţarea rezervoarelor, şlamuri din bataluri, şlamuri din decantarea uleiului/apei, şlamuri provenite din tratarea apelor industriale, uleiuri/emulsii/distilări reziduale şi uleiuri uzate) şi anvelopele uzate (anvelope de la autovehicule, deşeurile de cauciuc provenite din industria producătoare de anvelope şi deşeurile provenite din reciclarea anvelopelor).

ecovalor este membră a grupului ecorec, care din 2006 oferă servicii profesioniste în domeniul gestionării deşeurilor. ecorec operează cinci staţii de pretratare şi livrează deseurile pretratate către opt fabrici de ciment Holcim din Slovacia, Austria, Republica Cehă, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România. Echipa de profesionişti ecorec formată din aproximativ 200 de angajaţi beneficiază de know-how şi experienţa internaţională în gestionarea deşeurilor.

Viziune
Crearea unui mediu curat şi sănătos pentru generaţiile viitoare.
Misiune
Furnizarea unor soluţii inovatoare de valorificare a deşeurilor.
Deviză
Valorificare eco-logică

Alte informaţii:
Felix Stancu
Manager Marketing & Vanzari

ecovalor
Calea Floreasca, nr. 169 A
Cladirea B, Etajele 7 şi 8, Sector 1
014459 Bucureşti, România

Tel.: +40 (0) 21 203 91 11
Fax: +40 (0) 21 203 91 19
Mobil: 0755 067 233

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram