ROMÂNIA PE HARTA ŞTIINŢEI MEDICALE LA NIVEL EUROPEAN

24 martie 2010
Autor:
dowmedia08

Conferinţa Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale se va desfăşura pe parcursul a trei zile, între 24-26 martie 2010, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti, Sala Rapsodia. În cadrul evenimentului, cei mai renumiţi reprezentanţi ai academiilor de ştiinţe medicale din întreaga lume, vor dezbate două topice de actualitate în medicina europeană: „Cardiologia translaţională” şi „Bioetica medicală şi sănătatea publică”.

În prima zi a evenimentului, pe 23 martie 2010, vor avea loc întâlniri ale delegaţilor Academiilor de Ştiinţe Medicale, care vor dezbate forma preliminară a declaraţiei Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale despre Directivele privind Studiile Clinice. De asemenea, va avea loc şi o conferinţă de presă, în cadrul căreia reprezentanţii Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale vor răspunde întrebărilor jurnaliştilor.

A doua zi a evenimentului va fi dedicată Cardiologiei translaţionale, unde speakeri de renume vor aborda tema „Cardiologia translaţională: de la mecanisme moleculare la patul bolnavului”.

Tema celei de-a treia zile, „Bioetica medicală şi sănătatea publică” va fi prezidată de prof. dr. Caius Traian Dragomir, preşedintele Comisiei de Bioetică a Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Vor mai susţine sesiuni de comunicare renumiţi profesori doctori, membri ai Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale.

Pe parcusul celor trei zile vor susţine sesiuni de comunicare reprezentanţi ai Academiilor de Ştiinţe Medicale din Germania, Olanda, Italia, Finlanda, Marea Britanie, Belgia. În premieră, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Academiilor de Ştiinţe Medicale din China, Israel şi Statele Unite ale Americii.

La eveniment vor participa:
- Prof. dr. Hubert Blum, Germania, preşedinte, Federaţia Europeană a Academiilor de Medicină;
- Sir Peter Lachmann, Marea Britanie, Consilier Ştiinţific în cadrul Federaţiei Europene a Academiilor de Medicină;
- Prof. dr. Luigi Frati, Italia, fost preşedinte al Federaţiei Europene a Academiilor de Medicină;
- Prof. dr. Christian Chatelain, Franţa, Consilier Ştiinţific în cadrul Federaţiei Europene a Academiilor de Medicină;

Printre vorbitori se vor număra şi: Prof. Adriana C. Gittenberger-de Groot şi Prof. P. Doevendans din Olanda, Prof. Maria-Simonetta Faussone-Pellegrini din Italia, Prof. C. deWit şi Prof. S. Kostin din Germania, Prof. Y.T. Konttinen din Finlanda.
Din partea României, vor conferenţia:
- Acad. Maya Simionescu, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Biologice a Academiei Române şi director al Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”;
- Acad. Prof. dr. Laurenţiu Mircea Popescu, preşedinte, Academia de Ştiinţe Medicale din România;
- Prof. univ. dr. Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti;
- Prof. dr. Ioan Sinescu, directorul Centrului de Urologie şi Transplant de la Institutul Clinic Fundeni
- Prof. dr. Caius Traian Dragomir, preşedintele Comisiei de Bioetică a Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Federaţia Europeană a Academiilor de Medicină organizează anual două colocvii, dintre care unul are loc la Bruxelles, iar celălalt într-un oraş european cu renume academic în Europa. Pentru 2010 a fost ales Bucureştiul pentru a găzdui această manifestare, în care membri Federaţiei au ocazia de a se întâlni şi de a discuta pe teme cât mai actuale în materie de sănătate publică. Concluziile discuţiilor sunt prezentate apoi Comisiei Europene şi tuturor Academiilor membre în Federaţie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram