Vreau un magazin online la cheie

14 octombrie 2017
Autor:
SEOWEB SECO SRL

Internetul a evoluat în ultimii ani atât de mult incat orice afacere care nu dispune de o prezenta online, din cauza popularitatii scăzute, sfarseste prin a nu avea succesul asteptat.
Contribuind la promovarea in mediul online a unei platforme de tip magazin online vom obtine rezultatele mult dorite mult mai usor, pentru ca aceasta initiativa are ca scop castigarea increderii cumparatorilor pe internet.
Comertul online reprezinta un segment cu cea mai rapida dezvoltare, in conditiile in care succesul internetului si utilizarea serviciilor online sunt intr-o continua crestere. Ca principal avantaj al acestui tip de comert pentru consumatori punctam siguranţa tranzacţiilor, alegerea produsului dorit dintr-o multitudine de oferte, economia de timp si bani.

Ce este un magazin online?

Un magazin online este practic locatia virtuala de unde iti poti achizitiona produse si servicii folosind un cos de cumparaturi virtual la distanta de un click, direct din fara calculatorului.
Este practic un website dinamic in care comerciantul isi scoate produsele la vanzare pentru vizitatorii interesati de produse, pentru ca mai apoi sa aiba posibilitatea de a achizitiona direct prin plata ramburs la curier sau prin plata online produsele.
In Romania magazinele online au avut un start anevoios pentru ca in prezent acestea sa aiba o foarte mare cota din piata de retail. Utilizarea magazinelor online ca model de afacere s-a bucurat de o crestere spectaculoasa in ultimii ani.
Mai nou infiintarea unui magazin virtual reprezinta un trend local de dezvoltare a afacerilor. In plus magazinele online pot fi considerate cele mai simple afaceri daca luam in considerare problemele privind sediul, depozite, masinarii sau angajati. Cu ajutorul unei conexiuni la internet poti controla activităţile firmei, comercializand produse proprii sau marfă cumparata de la mai mulţi furnizori.

Care sunt avantajele deschiderii unui magazin online?
Avantajele deschiderii unui magazin online sunt extrem de numeroase mentionand mai jos doar o parte dintre acestea:

• Un magazin online are posibilitatea de servi clientii doritori 24 de ore, 7 zile pe saptamana
• Spre deosebire de un magazin fizic unde avem nevoie de personal cu program bine definit iar pentru acoperirea programului de mai sus ar fi nevoie de un numar considerabil, in cazul unui magazin online personalul necesar conducerii si intretinerii unui magazin online va fi net mai mic
• Produsele dintr-un magazin online spre deosebire de un magazin fizic pot fi “rearanjate” doar prin cateva click-uri de mouse, direct din fata calculatorului, fara a necesita inchiderea magazinului, sau ore suplimentare din parte angajatilor. Campaniile de reduceri si stabilirea produselor care intra in aceste campanii sunt usor de gestionat in cazul unui magazin online.
• Banii alocati chiriei unui magazin online vor fi in suma neta mai putini comparativ cu cei necesari pentru a avea un magazin clasic
• Fata de un magazin fizic unde iti va lua timp sa te orientezi in ce raion sa cauti pentru a gasi produsul pe care doresti sa il achizitionezi, in cazul unui magazin online cautarea se va realiza direct de pe ecranul unui monitor unde vei stii exact in ce categorie sa cauti.
• Pentru un vizitator al unui magazin online saltul de la o sectiune de produse la alta se va face instant printr-un singur click, spre deosebire de un magazin fizic unde trebuie sa parcurgi drumul de la un raion la altul doar pentru a gasi cele de trebuinta

• Un alt avantaj pe care ti-l poate oferi un magazin online este sortarea produselor in functie de diverse criterii, ca de exemplu pretul, lucru practic imposibil de realizat intr-un magazin fizic
• Intr-un magazin online cumparaturile vor fi realizate mai comod fara efort ca in cazul celor realizate intr-un magazin clasic unde esti nevoit sa impingi caruciorul de cumparaturi de-a lungul si de-a latul magazinului,

Din dorinta de a-si deschide un magazin online multi folosesc cuvantul ''site'' si nu stiu sa face diferenta intre un shop online si un site online.
Ca sa clarificam situatia m-am gandit sa expunem cateva aspecte:

Serviciile de creare site se refera de fapt la un site de prezentare in care tu afisezi produsele sau serviciile fara a exista posibilitatea unui cos de cumparaturi. O eventuala cerere de oferta se face in acest caz prin intermediul formularului de contact.
De regula un site de prezentare este mai simplu de realizat avand un numar mai mic de pagini si de functionalitati fata de un magazin online.

Serviciile de creare magazin online ne duc intr-o sfera unde elementele de programare sunt mult mai complexe deoarece si functionalitatile devin mai complicate.
Un magazin online iti da posibilitatea de a-ti prezenta produsele sau serviciile prin intermediul sectiunii “detalii produse”, de a le adauga in cos comandand online. Magazinul online are stoc de produse interactiv care se va actualiza dupa fiecare comanda efectuata.

De regula firmele ce ofera servicii prefera infiintarea unui site de prezentare, pe cand firmele ce comercializeaza produse vor apela la un magazin online, in consecinta fiecare firma alege sa isi promoveze produsele sau serviciile in mod diferit, cele doua metode ajutandu-le in egala masura.

Daca te-ai hotarat sa-ti promovezi afacerea prin infiintarea unui magazin online ar trebui sa stii, de la bun inceput ce tip de platforma se potriveste afacerii tale, sau te poti orienta catre un magazin online la cheie Shopmic.

Ce este ShopMic?

Pentru a te asigura ca magazinul tau poate fi gasit cu usurinta in motoarele de cautare vei avea nevoie sa gasesti cea mai buna platforma unde sa implementezi un magazin online pentru produsele sau serviciile comercializate.
De aceea initiativa de a investi intr-un magazin online folosind platforma Shopmic are ca scop castigarea increderii vizitatorilor.
Platforma ShopMic detine toate functionalitatile necesare vanzarii de produse, iti da posibilitatea de a face promotii temporare, aratandu-ti totodata si timpul ramas pana la expirarea fiecarei promotii.
Spre deosebire de o platforma e-commerce, alegerea deschiderii unui magazin la cheie folosind platforma ShopMic reprezinta o investitie mult mai avantajoasa, magazinul fiind ideal pentru proprietarii de afaceri mici sau medii în domeniul vanzarilor online.
Ce face ShopMic pentru mine?
Folosirea Shopmic pentru implementarea unui magazin online este o investitie mult mai avantajoasa.
Printre avantaje intalnim:

• Meniul în limba romana
• Comasare comenzi
• Facturare de produse
• Alegere modalitate livrare
• Garantarea costurilor mult mai mici în concordanța cu beneficiile produsului.
• Administrare usoara
• Optiuni si filtre nelimitate
• Quick View (Vizualizare rapida) a produselor
• Posibilitatea de a introduce oferta zilei
• Posibilitatea introducerii categoriilor de produse.
Mobile-friendly

Ca si o scurta prezentare a magazinului intalnim sectiuni ca:

• Sectiunea Produse in Magazin
• Sectiunea Articole (Blog)
• Configurari
• Setari Generale Magazin
• Sectiunea Detalii Firma
• Pagini cu Informatii
• Sectiunea Slider (super administrabil)
• Sectiunea Utilizatori

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram