Daca ati poposit pana acum in cadrul Cofetariei Art Dessert, atunci cu siguranta nu v-ati putut abtine sa gustati unul din sortimentele de torturi ireprosabile. Daca va doriti sa va puteti surprinde familia cu un astfel de desert facut chiar de dumneavoastra, atunci scoateti ingredientele din cutie si invingeti-va teama de a coace torturi de casa alaturi de secretele provenite direct de la artdessert.ro.
Absolut fiecare etapa ce sta la baza realizarii unui tort trebuie sa se bucure de atentia dumneavoastra. Cu cele sase secrete pe care vi le vom mentiona in randurile urmatoare, veti reusi sa duceti la buna indeplinire misiunea unui tort savuros.
Un tort este, in esenta, intocmai unui experiment din laboratoarele de chimie: o serie de ingrediente amestecate intr-o ordine specifica ce provoaca reactii care la randul lor produc anumite efecte dorite.
Torturile cele mai delicioase si savuroase se vor bucura de acea textura moale care va incanta degustatorii doar atunci cand amestecati cu atentie toate ingrediente, incorporandu-le lent pe cele uscate si alternand cu cele lichide.
„Semnatura aerisita” a blaturilor se obtine atunci cand albusurile de ou sunt amestecate la perfectie, pana cand capata volum, pentru ca mai apoi sa se adauge celelalte ingrediente.
Asadar, indiferent ce torturi doriti sa realizati, asigurati-va ca urmati cu atentie intructiunile de pe reteta. Ordinea si metoda conteaza mai mult decat orice pentru torturi ireprosabile.
Pentru a preveni obtinerea unui blat de tort cu mult prea crescut sau prea crud, asigurati-va ca aveti un termometru pentru cuptor - este cel mai bun mod de a dispune de certitudinea ca temperatura de coacere este cea recomandata in reteta.
De asemenea, incercati sa coaceti blaturile in mijlocul cuptorului (daca sunt prea apropiate de partea superioara sau de cea inferioara pot fi arse). Cand se apropie de final timpul de stat in cuptor, puteti incerca blatul cu o scobitoare: daca aceasta iese fara aluat pe ea, atunci este gata.
Diferitele tipuri de faina contin procentaje variate de proteine. Cu cat sunt mai multe proteine, cu atat este si mai mult gluten. Faina destinata realizarii torturilor are cea mai mica cantitate de proteine si ajuta in conceperea acelor produse de cofetarie perfecte, usoare in compozitie.
Faina pentru paine, spre exemplu, are cel mai mare continut de gluten si astfel este utilizata la coacerea produselor mai dense ca si compozitie.
Daca inca nu dispuneti de un cantar de bucatarie, atunci acesta este momentul ideal pentru a va cumpara unul. A cantari faina este cea mai buna modalitate de a folosi exact cantitatile recomandate de reteta.
Aromele pe care le folositi pentru a da gust amestecului de ingrediente sunt deosebit de importante pentru un tort reusit. Dupa ce ati terminat de amestecat compozitia, este momentul ideal sa adaugati arome.
Pentru un tort care arata perfect, plasati o lingura de glazura in mijlocul tortului. De asemenea, plasati tortul pe o farfurie pe care sa o puteti invarti cu usurinta, pe un spatiu alunecos. Utilizati o spatula plata si lata cu ajutorul careia sa va apucati de intinderea uniforma a glazurii pe tot tortul.
Asadar, daca doriti sa obtineti un tort cu care sa va surprindeti familia, cu siguranta aceste mici trucuri va vor fi de mare folos. Totusi, daca nu v-a iesit conform asteptarilor, nu va descurajati: repetitia este mama invataturii. Pe artdessert.ro veti gasi intotdeauna cele mai delicioase si aspectuoase torturi care sa va scoata din incurcatura.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro