Qigong exercitii pentru minte trup si suflet

18 ianuarie 2017
Autor:
WEBDESK

Qigong este un sistem originar in China antica, al carui scop este acela de a mentine starea de sanatate prin mentinerea echilibrului fizic, prin tehnici de respiratie si concentrarea atentiei catre puncte esentiale.

Din punct de vedere etimologic, cuvantul descrie cultivarea energiei. Astfel, Qigong este un sistem practicat pentru a mentine starea de sanatate,pentru a creste gradul de vindecare si a spori vitalitatea. Poate fi clasificat atat din perspectiva artelor martiale, cat si din punct de vedere medical sau spiritual. Fiecare stil implica aceleasi trei elemente: postura, respiratie si concentrare.

Acest tip de exercitii Qigong este recomandat inclusiv de medici, care il propun ca alternativa la medicina traditionala. Qigong creeaza acea stare de constientizare si influentare a dimensiunilor fiintei umane si nu face parte din niciun program traditional de exercitii. Multe alte sisteme nu implica sistemul meridian folosit in acupunctura si nici importanta concentrarii, a controlarii tehnicilor de respiratie si a pozitiilor corporale.

Miscarile suave, ritmice au capacitatea de a reduce stresul si de a creste nivelul de vitalitate. In felul acesta, ele contribuie si la imbunatatirea sistemului imunitar, care devine mult mai puternic in lupta cu diverse boli. Studiile au demonstrat de asemenea ca imbunatateste sistemele cardiovascular, respirator, limfatic, precum si functiile digestive.

Cercetarile au aratat ca reduce si hipertensiunea iar, pe termen lung, restabileste echilibrul dintre trup, minte si suflet.

Beneficii

Oamenii care practica acest tip de exercitii capata o atitudine pozitiva, reusind sa stabileasca un echilibru in stilul de viata pe care il adopta. Viata se inconjoara astfel de armonie, stabilitate si satisfactie.

Pot fi practicate de oricine, mai ales pentru ca se regasesc atat sub forma exercitiilor simple, cat si sub forme ceva mai complexe. De aceea, se organizeaza cursuri atat pentru copii, cat si pentru seniori. Pe platforma Gongong puteti afla mai multe informatii despre cursurile de initiere, dar si despre cursurile Qigong asezat.

Cum invat aceste exercitii?

Pentru inceput ar trebui sa cauti mai multe informatii despre tipurile de exercitii pe care poti sa le practici si sa stabilesti care ti se potriveste. Desigur, nu poti intra in categoria avansati de la inceput pentru ca arderea etapelor presupune un dezechilibru la nivelul conexiunii dintre corp, minte si suflet.

Pe Gongong vei gasi informatii detaliate despre aceste tipuri de exercitii, vei invata anumite tehnici, precum este cea Qigong vibrant, capabila sa elimine toata energia negativa din corp prin echilibrarea modului de functionare a organelor interne.

De asemenea, pe platforma vei descoperi modalitatile de emitere a energiei cu ajutorul palmelor, modurile de respiratie corporala, dar si alte detalii promovate de acest sistem.

Aceste exercitii sunt menite sa aduca implinire fiintei umane prin armonizarea celor trei elemente definitorii ale acesteia. Aceasta metoda, provenita din China antica, este astfel menita sa vindece prin prezenta meditatiei controlului respiratiei. Formele de manifestare sunt diferite in fiecare colt al lumii, insa urmeaza aceleasi principii de baza. Miscarea este arta, este modalitatea prin care fiinta umana ajunge la un ideal al armoniei, pe care il obtine numai cu ajutorul acestui echilibru perfect dintre corp, minte si suflet.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram