Informatii complete despre transportul rutier de marfuri

23 decembrie 2016
Autor:
Suits Advertising

Transportul rutier de marfuri este un serviciu important alcatuit din toate operatiunile de transportare a marfurilor ce se efectueaza cu ajutorul autovehiculelor, pentru deplasarea acestora dintr-un punct in altul, chiar daca, pe o anumite sectiuni ale traseului, autovehiculele sunt transportate la randul lor.

In ultimul secol, transportul rutier de marfuri a cunoscut cea mai mare cresterea din randul tipurilor de transport, iar faptul ca acum in lume exista aproximativ 15 milioane de km de drumuri, acest aspect ca contribuit din plin la cresterea acestui tip de transport.

Ce avantaje ofera transportul rutier de marfuri?

Autovehiculele cu care se presteaza transportul rutier de marfuri beneficiaza de viteze tehnice si comerciale ridicate, lucru foarte important mai ales in cazul transportului de marfuri perisabile si al celor cu un grad ridicat de urgenta pentru livrare.

In cadrul transporturilor rutiere de marfuri pe distante mari, dar si in cadrul celor internationale rulajul autovehiculelor este de doua mai ridicat in comparatie cu cel al marfarlor (3 curse/luna in comparatie cu 1,5 curse/luna, in medie) si astfel cresc procesele de productie si desfacere, lucruri ce contribuie din plin la cresterea eficientei utilizari transportului rutier de marfa.

Anumite autovehicule care efectueaza transportul rutier de marfuri sunt dotate cu instalatii speciale care asigura o temperatura particulara, astfel incat calitatea produselor transportate sa se pastreze pana cand acestea ajug la destinatie. Instalatiile speciale pot pastra o temperatura cuprinsa intre -20 grade Celsius si la +20 grade Celsius. De exemplu, pentru alimentele congelate, acestea trebuie transportate la o temperatura de -18 grade Celsius la os, pentru fructe si legume temperatura din masina trebuie sa fie cuprinsa intre 3-4 grade Celsius si asa mai departe, evident in functie de fiecare tip de produse in parte. Asadar, datorita acestor instalatii speciale cu care sunt dotate masinile, in cadrul transportului rutier de marfuri de acest gen pierderile nu depasesc 1-2% din totalitatea numarul de transporturi.

Transportul rutier de marfuri poate asigura livrari prestabilite, conform unor termene alese si astfel destinatarul nu trebuie sa isi creeze stocuri de siguranta. Datorita acestui aspect se elimina direct depozitarea excesiva, posibila deprecierea a marfurilor pe perioada depozitarii si imobilizarea unor resurse financiare pentru stocuri.

Autovehiculele pot fi oricand redirectionate pe parcursul unui traseu in functie de lucrurile neprevazute, dar si de cerintele speciale ale pietei externe.

Analizand foarte bine aspectele mentionate mai sus, este clar, de ce acest tip de transport este atat de des utilizat atat de producatori, cat si de beneficiari. De asemenea, acestia aleg acest serviciu si datorita ofertei transportatorilor ce este intr-o continua cresterea in ultimii ani.

Doua caracteristici pe care le are transportul rutier de marfuri

Mobilitatea excelenta pe care o au autovehiculele este una dintre principalele caracteristici ale acestui tip de transport. Acestea se pot deplasa in locuri in care alte mijloace de transport nu au posibilitatea.

Cu ajutorul autovehiculelor se pot realiza transporturi rutiere directe de la expeditor si pana la destinatar, atat nationale, cat si internationale. Astfel, se vor evita transbordarile ce exista pe parcurs, procese ce duc la manipulari costisitoare, posibilitati de pierderi atat cantitative, cat si calitative, rataciri ale marfurilor si asa mai departe.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram