3 000 de elevi au beneficiat la clasa de programul european de incluziune financiara „Schimbam vieti”

21 decembrie 2016

Bucuresti, 21 decembrie 2016 – Programul „Schimbam vieti” (LifeChanger), sustinut de Metropolitan Life si Junior Achievement Romania, a sprijinit la nivel national peste 3.000 de elevi de gimnaziu, din 20 localitati din Romania, sa dobandeasca notiuni elementare de educatie financiara si, astfel, sa isi dezvolte abilitatile financiare necesare vietii de adult.

Aflat in al doilea an de implementare in Romania, programul „Schimbam vieti” a fost adresat elevilor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani si a cuprins un set de opt activitati desfasurate la clasa, de profesori, cu suportul consultantilor voluntari Metropolitan Life, pe baza unui kit de materiale special dezvoltate si distribuite gratuit.

Prin intermediul activitatilor learning by doing, elevii au beneficiat de contexte educationale in care si-au descoperit propriile abilitati si interese, au facut proiectii asupra viitorului si au inteles rolul educatiei in conexiune cu viitoarea profesie si cu viitoarele venituri. Pentru aceasta, ei au fost provocati sa isi asume rolul de lideri, sa prioritizeze cheltuieli in contextul unor venituri limitate si sa stabileasca solutii pentru diferite situatii de risc.

„Programul a prins foarte bine, intrucat educatia financiara nu facea parte deloc din viata cotidiana a elevilor mei. Bagajul lor de cunostinte legate de bani era foarte limitat. Pentru ei, banii nu insemnau decat un mijloc prin care isi pot achizitiona diverse lucruri. Au aflat, prin intermediul programului, ce inseamna sa te intretii si ce efort fac familiile lor.” – profesor, Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Bucuresti

Pe parcursul programului, peste 70 de consultanti Metropolitan Life s-au implicat ca voluntari, contribuind la explicarea practica a unor notiuni financiare de baza si la dezvoltarea unei viziuni reale asupra conceptelor invatate.

„Am continuat si anul acesta sa fim aproape de tanara generatie si am simtit chiar din interactiunea cu cei mici importanta dezvoltarii educatiei financiare in scoala. Prin programul „Schimbam vieti”, ne dorim sa ii sprijinim in dezvoltarea cunostintelor care ii vor ajuta sa isi construiasca viata de adult pe care si-o doresc. Speram ca un astfel de program sa poata fi extins cat mai mult geografic si sa fie un reper si pentru alte organizatii care doresc sa sprijine dezvoltarea ABC-ului financiar in Romania”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Dezvoltarea programului se bazeaza pe o traditie de 37 de ani de colaborare constanta intre Junior Achievement si MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global.

Prin intermediul programului, peste 24.000 de elevi din Europa si Orientul Mijlociu au beneficiat de experiente educationale de antreprenoriat si incluziune financiara, dar si de consultanta din partea a peste 700 de voluntari Metropolitan Life. In Romania, in anul 2017, programul „Schimbam vieti” (LifeChanger) va fi disponibil pentru 4.000 de elevi, care vor dobandi abilitati pentru o viata sigura si independenta financiar.

Despre Metropolitan Life
Metropolitan Life este parte din MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume. Infiintata in 1868, MetLife ofera, la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienti, MetLife are operatiuni deschise in aproape 50 de tari si detine pozitii de conducere in piete din Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.
In Romania, Metropolitan Life are peste 17 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Doua milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre MetLife Foundation
Fundatia MetLife a fost infiintata in anul 1976 pentru a continua traditia MetLife privind finantarea companiilor si implicarea comunitatii. Fundatia se concentreaza pe promovarea incluziunii financiare, avand la dispozitie 200 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani pentru a ajuta la construirea unui viitor sigur al oamenilor si al comunitatilor din intreaga lume.

Parteneriatul Junior Achievement – Metropolitan Life
Dezvoltarea programului de responsabilitate sociala Life Changer se bazeaza pe o traditie de 36 de ani de colaborare constanta intre Junior Achievement si MetLife, grupul din care Metropolitan Life face parte la nivel global. Compania premiaza anual, la nivel international, excelenta si inovarea in educatie si antreprenoriat. In 2014, organizatia JA Romania a castigat pentru a 5-a oara distinctia MetLife Foundation Award. Anul trecut, in cadrul aceluiasi program, „Schimbam vieti” (Life Changer), peste 2.000 de elevi de clasele 0-II au beneficiat de materiale educationale gratuite, consultanta din partea voluntarilor si activitati learning by doing.

Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. In prezent, 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri.

Contact:
Metropolitan Life
Alexandra Crivat
0723 563 100 | [email protected]

McCann PR
Bianca Severin
0725.346.009 | [email protected]

Junior Achievement Romania
Loredana Poenaru
0730.330.884 | [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram