Criterii de selectie a produsului ideal – pareri si recomandari

12 decembrie 2016
Autor:
WEBDESK

In alegerea produsului ideal exista cateva criterii esentiale, de care orice consumator ar trebui sa tina cont. La acestea se adauga si preferintele personale si experientele anterioare cu produse asemanatoare sau cu brandul care le comercializeaza.

Care sunt criteriile de alegere a unui produs?

Pret. Este primul pe lista celor mai multi clienti. Acesta limiteaza varietatea de obiecte la o categorie restransa, in functie de bugetul de care cumparatorul dispune. De cele mai multe ori, el este direct proportional cu indicii de calitate, insa nu este un aspect general valabil. El este influentat de mai multi factori, astfel ca, in unele cazuri, pretul nu inseamna obligatoriu si calitate exceptionala. In luarea celei mai bune decizii de achizitie, el ramane insa un aspect esential, care dicteaza linia si strategia de cumparare.

Calitate. Nimeni nu isi doreste sa achizitioneze lucruri de proasta calitate, mai ales cand este vorba despre electronice si electrocasnice. Daca in cazul articolelor vestimentare ele pot fi purtate de cateva ori si inlocuite ulterior cu altele noi, nu se intampla la fel si cu electronicele si electrocasnicele. Durata de viata a acestora din urma trebuie sa fie una mare, care sa il asigure pe cumparator ca se poate bucura de beneficiile lor pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Economie. Reducerile, ofertele si promotiile sunt la mare cautare, iar producatorii si distribuitorii stiu cel mai bine acest lucru. De aceea, mai ales in perioada sarbatorilor importante scad preturile, astfel incat sa atraga cat mai multi clienti. Unii si-au facut un obicei din a urmari doar acele articole care sunt reduse. De exemplu, atunci cand isi doreste sa achizitioneze un produs electronic, cumparatorul testeaza piata si asteapta ziua de Black Friday pentru a face achizitia.

Promovare. Felul in care sunt prezentate produsele este iar un aspect important. Brandurile cu renume, care au investit sume uriase de bani in publicitate si alte variante de promovare au mult mai multi clienti decat cele care nu dau atentie acestui lucru.

Pareri din partea celor care au testat produsul. Acest criteriu a devenit din ce in ce mai important, mai ales in era noilor tehnologii. Inainte de a lua decizia de achizitie, cumparatorul investeste timp in procesul de cercetare si documentare, prin care incearca sa descopere caracteristicile produsului pe care doreste sa il cumpere. Credibile in acest caz sunt parerile celorlalti utilizatori, care au testat sau care au folosit produsul respectiv. In viziunea colectiva, ei nu au niciun motiv pentru a minti sau pentru a dezinforma. In acest sens au fost create si platformele care prezinta detalii despre diferite articole electronice si electrocasnice. Acolo, o echipa de specialisti culege toate informatiile, le sintetizeaza si face recomandari, astfel incat sa se pozitioneze ca un sfatuitor al celui care este in cautarea articolului perfect.

Despre Preturisipareri

Platforma sintetizeaza principalele caracteristici si functionalitati ale diferitelor categorii de produse. Principalul obiectiv este acela de a furniza pareri clare si relevante, care sa prezinte baza deciziei cumparatorului. Pe baza acestor termeni furnizeaza recomandari, in functie de cele mai importante aspecte pentru categoria produsului respectiv.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram