MMCB evidentiaza defectiunile pe care le poate intampina aerul conditionat

9 decembrie 2016
Autor:
WEBDESK

Daca nu reusesti sa iti dai seama care este cauza, cel mai bine este sa apelezi la un service specializat, care se ocupa cu reparatii aer conditionat.

Care sunt cele mai comune probleme?

Aerul conditionat nu mai porneste – in acest caz, verifica daca functioneaza condensatorul, daca este conectat la priza si daca termostatul este setat corect. Incearca sa setezi termostatul cu cateva grade mai putin pentru a rezolva problema si asigura-te ca este programat sa sufle aer rece si nu cald. Specialistii care se ocupa cu reparatii aer conditionat ne dezvaluie faptul ca termostatele sunt destul de inselatoare si este indicat sa citim manualul de instructiuni inainte de a le utiliza. Daca nici acum nu functioneaza, inseamna ca este o problema la motor si necesita vizita la un profesionist, care se va ocupa de el.

Nu raceste aerul – daca este pornit, termostatul este setat corespunzator, dar sistemul nu are capacitatea de a raci, acesta este un semn ca este blocat condensatorul. Primul pas este verificarea si curatarea filtrului de resturi care blocheaza circulatia aerului. De asemenea, daca ai animale de companie, trebuie sa fii constient de faptul ca filtrul trebuie schimbat mai des decat in mod normal. Atunci cand crezi ca filtrul tau are nevoie de curatare, cel mai bine este sa il scoti si sa verifici daca poti vedea prin el. Daca nici dupa aceasta procedura, nu raceste, s-ar putea sa ai o problema cu agentul frigorific sau cu compresorul si va trebui sa mergi la un service.

Nu raceste corespunzator – daca este pornit si setat cum trebuie, dar nu raceste camerele asa cum iti doresti, este foarte probabil sa ai un dispozitiv care nu se potriveste cu dimensiunea sau structura locuintei tale. Sistemul este astfel construit incat sa mentina o diferenta medie de temperatura de 3-6 grade fata de cea de afara. Cu alte cuvinte, el nu este setat sa stabileasca o temperatura de 20 de grade, daca afara sunt 36. Daca este o zi obisnuita de vara, iar aerul conditionat nu este capabil sa tina pasul, s-ar putea sa ai o problema cu incarcatorul sau cu aparatul de racire. Daca identifici broboane de apa pe unitatea de exterior, cel mai bine este sa ta adresezi unui specialist.

Asadar, daca te confrunti cu probleme in ceea ce priveste acest electrocasnic, stabileste mai intai care sunt cauzele. S-ar putea sa ai o surpriza atunci cand vei remarca faptul ca ele sunt nesemnficiative si pot fi rezolvate cu usurinta, chiar de tine. In cazul in care identifici ceva mai grav sau mai complicat, cel mai bine este sa nu intervii pentru ca ai putea sa strici vreo componenta. Vorbeste cu o persoana angajata la un service specializat in reparatii aer conditionat, care te va ajuta mai intai sa identifici problema si apoi sa o rezolvi. Durata de viata a unui aer conditionat este cuprinsa intre 5 si 15 ani. Depinde mult de modul in care ai grija de el si esti atent la aspectele de mentenanta.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram