Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lumea, aproximativ un miliard de persoane obisnuiesc sa bea cafea zilnic. Asta se intampla gratie aromei distincte oferite de boabele atent prajite.
Intreg procesul de prajire al boabelor ofera savoarea caracteristica cafelei consumate pentru gustul si efectele sale energizante. Iar pentru a intelege mai bine beneficiile pe care boabele de cafea le au pentru sanatatea corpului uman, trebuie sa vorbim despre nivelul compozitional al unei simple boabe de cafea.
In compozitia unei boabe de cafea se gasesc mai multe elemente, printre care: carbohidrati, proteine, lipide, tanin, polifenoli si minerale. Mineralele incluse intr-o boaba de cafea sunt: potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fier, zinc, magneziu, bariu, cupru, sulfat si multe altele.
Asadar aportul nutritional oferit de acestea este unul bogat. Daca vorbim de nivelul de zaharuri, in cafea boabe sunt prezente: glucoza, fructoza, zaharoza, arabinoza, galactoza si manoza. In plus, un surplus de aminoacizi, cum ar fi alanina, arginina, lizina, fenilalina, glutamic, serina, prolina, glicina, leucina, se gasesc in compozitia boabelor de cafea.
Polifenolul este un compus chimic, clasificat ca antioxidant, regasit in majoritatea plantelor si are ca principala actiune prevenirea formarii radicalilor liberi. Adica, previne imbatranirea pielii.
Polifenolul afecteaza gustul si culoarea plantei, iar cand vine vorba de cafea, aceasta ii da gustul acela amarui binecunoscut. Polifenolii au diferite avantaje care permit folosirea lor in industria estetica. In primul rand, previn aparitia ridurilor si implicit pierderea elasticitatii acesteia, stimuleaza regenerarea de celule si ofera o fermitate pielii. Mai mult decat atat, imbunatateste hidratarea epidermei si stimuleaza sintetizarea colagenului.
Cafeaua te ajuta sa slabesti? Afla care sunt proprietatile sale
Pe langa efectele benefice legate de estetica, intr-un studiu, cercetatorii au aratat capacitatea extractului de boabe de cafea de scadere a greutatii corporale.
S-a constatat ca acidul clorogen existent in cafeaua instanta a avut un efect semnificativ asupra absorbtiei glucozei, ceea ce duce la scaderea greutatii. Mai mult, prin prin administrarea orala a boabelor de cafea verde, cercetatorii au observat o reducere a grasimii viscerale si a greutatii corporale.
Acest lucru este posibil datorita activarii metabolismului la nivelul ficatului si a inhibarii absorbtiei de grasimi. Mai mult, polifenolul din cafea prezinta o paleta larga de beneficii si pentru sanatate: scade tensiunea arteriala si ofera suport cardiovascular.
Bobele de cafea, si implicit, cafeaua este asociata adesea cu vigilenta, stare de alerta, emotia si imbunatatirea starii. Elementele din compozitia boabei de cafea: cofeina, acidul cafeic, acidul clorogenic si cel ferulic sunt componentele care joaca un rol important in scaderea riscului dezvoltarii depresiei. In principal, cofeina din cafea este factorul major care scade riscul instalarii acesteia.
In concluzie, boabele de cafea prezinta o serie de caracteristici benefice atat pentru sanatatea organismului uman, cat si pentru sanatatea mentala. Prin continutul bogat de nutrienti, boabele de cafea joaca un rol important in sprijinirea unui stil de viata sanatos, dar si schimbarea starii si a dispozitiei. In cazul in care vrei sa consumi cafea de cea mai buna calitate prelucrata de cele mai importante brand-uri din industria produselor de cafea premium, acceseaza magazinul online https://cafelim.ro/.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro