Persoanele imobilizate la pat risca sa dezvolte escare, niste rani aparute in urma compresiunii exercitate intre un corp strain si piele. Daca nu sunt tratate, escarele pot duce la probleme grave de sanatate si in unele cazuri la deces. De cele mai multe ori, escarele apar in zona spatelui, acolo unde tesuturile moi sunt presate intre oase si saltea.
Din fericire, aparitia escarelor poate sa fie prevenita iar una dintre solutii este prin achizitia unei saltele antiescare. O Saltea antiescare este gandita in asa fel incat sa modifice punctele de presiune o data la ceva timp, in asa fel incat tesuturile moi sa aiba timp sa se odihneasca.
Principiul este simplu. Aceasta este compusa din mai multe camere care se umfla si se dezumfla in mod repetat, in asa fel incat sa schimbe frecvent punctele de presiune maxima. Rezultatele oferite de o astfel de saltea sunt cat se poate de bune:
Foarte multe persoane sunt ingrijorate in ceea ce priveste consumul de energie al saltelei, insa acesta nu este mare. Practic, are un consum similar cu cel al unui bec clasic, in conditiile in care functioneaza doar o data la 6 minute, atunci cand se umfla si se dezumfla.
Exista si pacienti pentru care exista anumite contraindicatii. In momentul in care se achizitioneaza un astfel de produs trebuie sa se tina cont de integritatea osoasa a pacientului. Daca are coloana fracturata, salteaua antiescare nu este chiar atat de recomandata deoarece poate sa agraveze fisurile prin schimbarea frecventa a pozitiei.
Este bine ca produsul sa fie recomandat de un medic inainte de a fi folosit, in conditiile in care pot exista si alte patologii sau probleme care necesita alte solutii.
Salteaua antiescare este, insa, cel mai eficient tratament pentru preventia acestui tip de problema medicala, asadar, daca esti un pacient imobilizat la pat sau daca ingrijesti un astfel de pacient, este bine sa te informezi mai mult in ceea ce o priveste si sa ceri avizul unui medic.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro