Etape, riscuri si beneficii ale unei extractii dentare

26 iunie 2019
Autor:
S.C. Allproweb Marketing SRL

Extractia dentara este unul dintre serviciile oferite de orice medic stomatolog, serviciu care, la un moment dat, se va dovedi necesar in viata oricui. Oricat de stabila ar fi dantura, oricat de des si de mult si-ar ingriji dintii, se intampla ca oamenii sa isi piarda cate un dinte sau cate o masea in urma unui accident nefericit, din cauza unei carii prea adanci sau a bolii parodontale.

Echipa din clinica stomatologica din sector 2, cu sediul online la adresa https://cabinetstomatologicsector2.ro/ isi ofera serviciile de extractie masea, dar si alte servicii pacientilor care au nevoie de tratament corespunzator in acest sens.

Ce presupune extractia dentara?

Extractia dentara este un serviciu care se realizeaza numai atunci cand dintele este atat de afectat, incat nu mai poate fi salvat prin alte proceduri medicale. Aceasta procedura este indicata atunci cand dintele este mobil, cand infectia este asociata unui proces inflamatoriu sau antitumoral care nu poate fi tratat altfel, cand toate tratamentele ce tin de endodontie au esuat, cand dintele nu mai poate fi salvat sau retractia gingivala este prea mare.

De asemenea, extractia dentara este indicata in cazul unei cangrene, unei parodontite apicale cronice care nu se poate trata, in cazul unei pungi parodontale ce nu mai poate fi tratata, in cazul in care pacientul se confrunta cu un abces sau dureri foarte mari, daca dintii sunt incalecati si toate tratamentele ortodontice esueaza, precum si in urma unui accident

Extractia dentara este contraindicata in sarcina, in cazul pacientilor care sufera de boli sistemice grave, in cazul in care exista un tratament cu medicamente anticoagulante sau cu imunosupresoare, dar mai sunt si alte situatii care interzic aceasta procedura.

Indicatii importante dupa extractia dentara

Dupa extractia dentara, pacientii trebuie sa mentina compresa pusa de medic cel putin o ora sau doua, sa nu consume lichide sau sa manance alimente solide cateva ore, sa nu fumeze, sa nu bea alcool, lactate sau bauturi acidulate, sa nu atinga cu limba zona extractiei si sa isi perieze dintii cu grija in primele 24 de ore de la extractie.

Extractie masea | clinica stomatologica din sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro

extractie masea

In plus, dupa extractie, pacientii trebuie sa gaseasca, impreuna cu medicii, o solutie pentru a acoperi gaura atat de inestetica ramasa in urma acestei proceduri. Se poate opta pentru un implant dentar, precum si pentru o alta procedura de protezare. Cert este ca in urma extractiei dentare pacientii nu trebuie sa se sperie de durerea aparuta, de umflarea zonei sau de alte reactii, insa, in functie de gravitatea lor, trebuie sa apeleze la medicul stomatolog.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram