Viitorul comertului electronic prinde contur in anul 2016

17 octombrie 2016
Autor:
WEBDESK

Piata globala de comert electronic va inregistra o crestere de 19.42% pana in anul 2020. Principalele magazine online straine cunoscute in intreaga lume sunt Alibaba, Amazon, Apple, eBay si PayPal. E-commerce sau comertul electronic reprezinta o platforma online unde se comercializeaza bunuri si servicii; acest tip de comert s-a dezvoltat considerabil in ultimii cinci ani si continua sa se dezvolte, mai ales in segmentul B2C, care atrage in mod special atentia website-urilor internationale de e-commerce precum Amazon sau Alibaba.

Dintre trendurile care s-au manifestat cu precadere, mai ales in prima jumatate a anului 2016 fac parte: interesul aratat de consumatori pentru comertul electronic, de pe mai multe dispozitive conectate sau influenta internetului asupra celor reale. Studiile au demonstrat urmatorul lucru: cei mai multi consumatori prefera sa utilizeze telefonul mobil atunci cand isi achizitioneaza un produs de pe internet. Marketingul a evoluat si a inceput sa-si concentreze atentia pe interesul consumatorului, realizand anunturi relevante.

Publicitatea din social media reprezinta cheia dezvoltarii pietei de e-commerce pentru ca furnizeaza potentiali clienti si consumatori. Pentru indeplinirea acestui scop sunt utilizate bannere, sunt demarate campanii de display si sunt rulate pe mediile sociale pentru a genera trafic, pentru a creste nivelul de constientizare, credibilitatea si pentru a construi astfel o relatie intre magazinul online si consumatorii lui.

Piata internationala a magazinelor online

"Cumpar" este o platforma romaneasca ce furnizeaza recomandari si oferte din zona comertului electronic. Informatiile legate de magazinele online din straintatate, care livreaza in Romania sunt disponibile aici si sunt insotite de modalitatile de plata, de tipul si durata livrarii. Platforma ofera informatii in legatura cu metodele de cumparare si ofera o schema cu pasii ce trebuie urmati pentru a achizitiona un produs de pe site-ul respectiv.

Magazinele listate pe aceasta platforma sunt distribuite pe cateogorii, eficientizand astfel procesul de cautare. In cazul in care utilizatorul site-ului doreste sa achizitioneze un produs din gama electrocasnicelor, instrumentul de cautare ii va furniza pareri magazine online care comercializeaza acest tip de produse. Pe langa produsele si serviciile listate, vizitatorii site-ului pot citi review-uri, pot primi sfaturi si pot consulta analize cu privire la succesul fiecarui magazin in parte.

Pe langa functionalitatile amintite, website-ul este actualizat cu cele mai noi oferte si promotii de pe magazine online straine. Astfel, pentru a eficientiza procesul de cautare a promotiilor, un utilizator poate accesa direct platoforma si poate vedea toate ofertele din online, reducand astfel timpul de cautare.

Cum functioneaza platforma?

Principiul de baza al acestei platforme online este furnizarea de informatii rapide, in timp real, despre ofertele magazinelor online. Totodata, unul dintre obiectivele de baza este reprezentat de eficientizarea procesului de e-commerce pentru afacerile B2C. Intalnirea dintre cerere si oferta se face prin intermediul acestei platforme, care pune la dispozitie toate mijloacele si informatiile necesare pentru a duce la indeplinire procesul de cumparare.

Mai multe detalii

Website-ul are misiunea de a pune la dispozitia clientilor si consumatorilor o serie de recomandari si oferte ale magazinelor online. Gama de produse este diversificata si extinsa, impartita pe categorii, in functie de interesele specifice ale consumatorului. Utilizatorul poate accesa pareri legate de produsele care il intereseaza si o lista a magazinelor de unde le poate achizitiona.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram