Benzi pentru elevator cu functionabilitate in varii domenii de activitate

14 octombrie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Cauciucul este un material rezistent, durabil si foarte uzual. De ce? Datorita elasticitatii si proprietatilor sale de contractare, dar si datorita actiunii sale de respingere a apei. Odata ce trece prin procesul de vulcanizare, cauciucul capata rezistenta la temperaturi ridicate, si poate fi folosit in varii domenii de activitate, inclusiv in industria miniera.

Cauciucul, atat cel sintetic cat si cel natural, are o gama variata de utilizare, de la utilizare tehnica, textila, casnica, pana la fabricarea diferitelor produse auto (anvelope auto, curele, tuburi etc.). O intrebuintare a caciucului se gaseste si in fabricarea benzilor pentru elevator, parte componenta a echipamentelor tehnice de fabricare si manipulare a marfurilor in industria de prelucrare.

Ce sunt benzile pentru elevator si unde sunt folosite?

  1. Benzile pentru elevator sunt benzi transportoare folosite ca mijloc de accelare si facilitare a productiei, transportului si manevrarii marfurilor. Sunt utile si eficiente in orice industrie, iar de cele mai multe ori sunt componente integrate in echipamentele de productie si prelucrare a produselor.
  2. Benzile pentru elevator sunt foarte uzuale in industria alimentara, unde marfa este transportata pe verticala. Sunt eficiente, intrucat, cantitatile industriale de marfa produsa pot fi mai usor de manipulat si transportat. Datorita acestora, productia este sporita semnificativ, iar fluxul de produse este continuu.
  3. Benzile pentru elevator sunt adesea recomandate si utilizate pentru transportul pe vertical a produselor granulate. Aceste produse sunt fragile si necesita o precautie in manevrarea lor, inca din momentul cand ies din fabricatie.

Aspecte tehnice benzi pentru elevator

La firma Ikosar, societate ce furnizeaza produse specifice echipamentelor industriale, gasesti o gama variata de modele de benzi pentru elevator.

Benzile pentru elevator au dimensiuni variabile, in functie de lungimea tronsonului. Astfel, in catologul firmei, gasesti benzi pentru elevator cu grosimi cuprinse intre 6-11mm, latimea ajungand si pana la 1200 mm.

Benzile pentru elevator au de regula de la 2 pana la 6 insertii pe suprafata lor, rolul lor fiind acela de aplanare si facilitare a manevrarii marfii transportate. Fiecare banda este fabricata astfel incat sa fie rezistente la ruperi totale si la transportul marfurilor cu o greutate mai mare. De aceea, acestea, de foarte multe ori, sunt folosite si in industria metalurgica, in fabricarea sticlei, precum si in industria miniera.

3 tipuri de benzi pentru elevator

  • Benzi pentru elevator cu invelis din cauciuc in ambele fete: acestea sunt foarte uzuale in industriile alimentare, ca de exemplu: prelucrarea zaharului
  • Benzi pentru elevator cu o fata textila si o fata din cauciuc: pretabil la aplicatii diverse de uz general
  • Benzi pentru elevator cu fete textile: au proprietati antistatice si cu rezistenta la abraziune, sunt folosite cu precadere in manipularea cerealelor (cafea, porumb, grau, orez si alte produse granulate)

Chiar daca vin ca parte integrata in echipamentele industriale, din cauza uzurii, benzile pentru elevator trebuie inlocuite la o perioada de timp. La Ikosar gasesti cele trei tipuri de benzi, cu dimensiuni predefinite, dar de asemenea, poti opta pentru comanda de benzi pentru elevator redimensionate si personalizate, in functie de caracteristicile tehnice ale echipamentelor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram