O parte inevitabilă din viața familiilor cu bebeluși și copii mici este înlocuirea iscusită a tacticii pentru a lecui virușii de vară și de toamnă, a răcelilor de iarnă și a gripei de primăvară. După ce am vorbit despre trusa medicală de vară, acum vom discuta despre informațiile practice și utile despre stimularea imunității copiilor în sezonul de toamnă și de iarnă.
Diferiți factori, cum ar fi schimbările climatice, poluarea aerului și frecventarea unei creșe sau a unei grădinițe, măresc riscul de infecții bacteriene și virale la copii. Cel mai eficient mod de a face față acestui cocktail de provocări este construirea și menținerea unui sistem imunitar puternic, care reprezintă forțele de rezistență ale organismului.
Cum este posibil să obțineți acest efect, la ce ar trebui să fiți atenți și cum să procedați? Echipa Kidso.ro este la îndemână pentru a răspunde la toate aceste întrebări.
Ce trebuie să știm despre funcționarea sistemului imunitar și despre imunostimulare?
Imunoztimulatoarele naturale sau medicinale, au propriile lor caracteristici, din acest motiv se recomandă ca părinții să fie conștienți în prealabil înainte de a decide dacă și cum să le administeze copiilor. Iată câteva informații utile și curioase despre modul în care organismul funcționează pentru a proteja corpul și substanțele care îl stimulează:
- Imunostimulatoarele fără prescripție medicală nu sunt potrivite pentru bebeluși. În primii doi ani de viață, bebelușii sănătoși încep să-și construiască și să-și dezvolte forțele proprii de rezistență. Acest proces predetermină în mare măsură sănătatea sa pe un termen lung, iar administrarea preventivă de imunostimulatoare fără niciun simptom poate compromite acest proces.
- Administrarea preventivă de imunostimulatoare copiilor fără boli cronice și deficiențe imunitare este inutilă. Atunci când lipsesc motive de îngrijorare, specialiștii în domeniu recomandă limitarea măsurilor preventive cu autostimulatoare, este suficient să oferiți copiilor alimentație variată, bogată în vitamine, aer curat și un somn (de noapte) de minim 8 ore.
- Peste 75% procente din protecția imunitară se formează în tractul gastro-intestinal, ceea ce ne amintește încă o dată că nutriția corespunzătoare este literalmente baza unei sănătăți bune. Pentru început, este bine să excludeți zahărul, alimentele prăjite și prelucrate din meniul copilului. Încurajați-l să consume cantitatea maximă de fructe și legume de sezon, alimente crude, cereale și leguminoase. Același lucru este valabil și pentru copilul Dvs., deoarece puteți controla procesul de hrănire. Există o serie de opinii cu privire la piureul pentru bebeluși, dar vom lăsa singuri să luați această decizie.
- Un factor cheie în funcținarea bună a sistemului imunitar este contactul cu mediul înconjurător. Sistemul imunitar este stimulat de principiul contactului și reacției. Adică, copilul dvs. va fi mai sensibil la factori negativi, cu care niciodată nu a intrat în contact. Pentru a evita acest lucru, nu-l lipsiți de toate fenomenele naturale de la o vârstă fragedă - soarele, pământul, florile, aerul și apa vor stimula sistemul imunitar mult mai mult decât diferitele produse din rețelele de farmacii.
Remedii naturale potrivite pentru îmbunătățirea imunității copiilor
Dacă doriți să luați măsuri suplimentare pentru a consolida imunitatea copilului dvs. fără a cumpăra o mulțime de produse scumpe cu conținut neclar, puteți face acest lucru folosind o varietate de remedii naturale potrivite vârstei copilului.
Unele dintre ele, pe lângă fructele și legumele de sezon menționate deja, sunt:
- Produse apicole precum miere, propolis și polen de albine. Diverse studii au arătat că, deși sunt extrem de utile, produsele apicole nu sunt potrivite pentru copiii cu vârsta sub trei ani, mai ales dacă sunt alergici. Cu toate acestea, le puteți include în lupta cu virușii.
- Zincul este un ingredient esențial în majoritatea imunostimulanților farmaceutici. Vestea bună este că puteți să-l oferiți copilului dvs. în mod natural, oferindu-i acestuia să consume mai multe cereale și leguminoase, nuci crude, carne dietică și pește. Dacă veți înlocui pâinea albă cu cea integrală, aportul de zinc se va mări drastic.
- Ceapa și usturoiul nu sunt utilizate întâmplător în medicina populară. Sunt antibiotice naturale și dacă le veți folosi ca supliment la ciorbe sau alte gustări pentru copilul dvs., pot face minuni.
- Socul negru este unul dintre cele mai populare mijloace de a întări imunitatea copilului. Cel mai adesea este consumat sub formă sirop, care poate fi de casă sau cumpărat de la farmacie. Vă recomandăm să consultați medicul pediatru înainte de a oferi copilului acest soc. Medicul va determina regimul și cantitatea corespunzătoare vârstei copilului.
- Echinacea în toate formele sale - frunze, rădăcini - stimulează reproducerea anumitor tipuri de celule imune. Se recomandă folosirea echinaceii când copilul pleacă la grădiniță sau la școală, acolo unde este mai aglomerat.
- Colostrul de obicei este recomandat copiilor care bolesc frecvent. Unele studii recente au pus sub semnul întrebării eficacitatea acesteia, în timp ce mulți părinți au raportat rezultate pozitive după utilizarea acestuia. Sfatul nostru este să consultați un medic pediatru de încredere înainte de a-l oferi copilul.
- În această perioadă pot fi utilizate diferite tipuri de imunostimulatoare homeopate și uleiuri esențiale. Homeopatia trebuie luată în conformitate cu schema după consultarea homeopatului, în timp ce uleiurile esențiale sunt lămâia, eucaliptul, oregano și altele.
Nu în ultimul rând, starea emoțională a copilului afectează în mod direct apărarea fiziologică a organismului. Factorii precum stresul prelungit și tensiunea nervoasă pot afecta negativ sistemul imunitar. Așadar, asigurați-vă că aveți grijă de sufletul copilului dvs. cel puțin atât cât aveți grijă sine - arătați înțelegere, răbdare și toleranță; Îmbrățișați-l, încurajați-l să-și împărtășească sentimentele și să reacționați în mod adecvat - nu numai toamna, dar tot anul împrejur.