Pare la moda, pare normala, dar cat de sanatoasa este? Site-ul Escorte365 va prezinta cateva avantaje si dezavantaje ale acestui tip de relatie, pentru ca doritorii sa faca o alegere in cunostinta de cauza.
Care sunt beneficiile unei relatii deschise?
In functie de cum privesti lucrurile, beneficiile unei relatii deschise pot fi:
- Libertatea de a experimenta sexual;
- Exista mai putine sanse de a fi considerat infidel, din moment ce libertatea sexuala este acceptata (evident, cu limite);
- Intr-o anumita masura, poate fi o incercare pentru relatia prezenta: rezistenta ei, forta sentimentelor, etc. Poti ajunge sa iti dai seama daca persoana cu care ai o relatie stabila este chiar jumatatea ta, sau dimpotriva, exista cel putin o persoana mai potrivita pentru tine;
- Ofera o alta perspectiva asupra notiunilor de dragoste, fidelitate si respect intr-un cuplu;
Mai exista si acel tip de relatie deschisa fara nicio implicare sexuala din exterior, cand ,,deschiderea” relatiei se rezuma strict la faptul ca cei doi parteneri nu sunt posesivi, gelosi, manipulatori si se bucura de o mare parte din activitatile pe care le faceau si inainte sa formeze un cuplu. Insa ideea de relatie deschisa (open relationship) are mai mult implicari sexuale. Multi barbati chiar au venit cu ideea de a apela la serviciile unei dame de companie pentru a condimenta lucrurile.
Ce riscuri te pandesc intr-o relatie deschisa?
Multi psihologi au cazut de acord asupra faptului ca, in majoritatea cazurilor, inceputul unei relatii deschise este echivalent cu inceputul sfarsitului pentru relatia principala. Si aceasta pentru ca, in foarte multe cazuri, o relatie sexuala cu cineva in afara cuplului nu poate fi separata complet de anumite sentimente; mangaierile si tandreturile duc la secretarea unei substante numita oxitocina, care este hormonul atasamentului.
Iar daca nu exista sentimente, ramane oricand valabila o vorba: “o persoana noua va avea intotdeauna un avantaj in plus fata de tine, si anume ca e noua”.
Riscurile ,,la vedere” si poate cele mai importante sunt cele emotionale pentru ca intotdeauna intr-o relatie deschisa (cel putin) unul dintre parteneri va trai cu teama ca va fi parasit. Oricat de liber ai gandi, este in natura omului sa caute stabilitate si la un moment dat, sa se teama ca o pierde. Ba chiar la un moment dat risti sa iti dai seama ca ai trait intr-o poveste inventata, de unde rezulta o mare si serioasa depresie.
Categoric, la un moment dat intervine si gelozia, adica boala care macina lent dar sigur fiecare cuplu care se confrunta cu ea. Mai rar vezi cupluri care trec usor peste crizele de gelozie si nesiguranta.
Sunt cazuri in care o femeie si un barbat sustin sus si tare ca au o relatie deschisa insa fac asta doar din lasitate pentru ca mascheaza si nu vor sa recunoasca realele probleme sexuale sau de comunicare ale cuplului.
Riscurile fizice sunt, evident, contactarea unei boli cu transmitere sexuala.Suntem cu totii familiari cu variantele pe care ni le ofera reteaua de socializare Facebook pentru a ne descrie cat mai adecvat relatia de cuplu. Optiunea “o relatie deschisa” a trezit multe curiozitati de-a lungul timpului din partea celor care nu au incercat asa ceva, iar noi ne-am gandit sa le venim in ajutor.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro