Motive pentru a va teme de Google

9 decembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Exista negativisti in orice multime. Ei sunt oamenii care urasc Microsoft pentru ca este omniprezent. Pe aceeasi pagina sunt oameni care detesta Wal-Mart pentru ca este o companie globala ce se crede ca ruineaza retailerii locali, oriunde ajunge. Totusi cand majoritatea oamenilor se gandesc la sisteme de operare sau cumparaturi ieftine, se gandesc la Microsoft sau Wal-Mart.

Intra pe Google. Candva doar un motor de cautare, iar acum este plin de extensii ce inmuguresc ca vrejul de fasole al lui Jack, hranit cu steroizi. Aceste extensii il fac pe Google atat de neinlocuibil pentru oamenii care vor sa faca lucrurile rapid. Google devine extrem de rapid Wal-Martul internetului. De aceea, unii oameni incep sa prinda teama fata de aceasta companie. Finantistii va prezinta 10 motive pentru care trebuie sa va temeti de Google.

  1. Google Video

Cand majoritatea oamenilor se gandesc la a cauta un video, YouTube este alegerea cea mai des intalnita. Totusi Google a facut un pas dincolo de YouTube, in sensu ca face nu numai cautarea video in toate videourile YouTube, iar rezultatele pot fi vizionate intr-o pagina google, ci si o cautare in tot webul pentru a gasi un continut relevant pentru tine. In timp ce Google Video s-ar putea sa nu prezinte categorii precum YouTube, cui ii mai pasa, din moment ce poti cauta in tot internetul?

  1. Google Maps & Google Earth

Cu cativa ani in urma Google a creat o aplicate numita Google Earth, ce permite utilizatorului sa introduca o adresa, iar aceasta returneaza cele mai recente imagini din satelit pentru acea zona. O alta caracteristica importanta a fost capacitatea de a reda mai multe locatii cursiv, similar cu Mapquest.com. Acum Google a luat-o inaintea Mapquest si a multor altor companii producatoare de harti. Totusi, Google Maps a mers mult mai departe decat o simpla harta ce integreaza flexibilitatea Paginilor Aurii, cu directii spre comenzi de pizza sau magazinul de electronice.

  1. Google Books & Google Scholar

Bibliotecile din intreaga lume se intreaba ce vor face cu toate cartile pe care le gazduiesc, odata ce Google isi va termina treaba. Cu ani in urma, Google Books a anuntat ca va incerca sa faca fiecare pagina a fiecarei carti disponibila si cautabila online. Inca lucreaza la asta, din cauza problemelor de copyright; totusi pana la ora actuala exista multe articole scolare, ce pot fi cautate cu aceasta aplicatie. Biblioteca poate fi inca un loc in care sa iti completezi cercetarile, dar poate nu pentru mult timp …

  1. Google News

Cui nu i-ar placea sa poata cauta  intr-o baza de date cu articole recente pe orice fel de tema? Poate companiile media care-si doresc sa devina singurele tale surse de stiri. Desi a avea posibilitatea sa cauti intr-o sursa de stiri ar putea insemna o vedere echilibrata asupra stirilor, cand cineva primeste mii de milioane de vizualizari, cum vor putea oamenii alege care este cea mai buna sursa de stiri pentru ei?

  1. Google Shopping

Retaileri de peste tot plang pentru ca preturile lor sunt comparate cu ale altor retaileri printr-un simplu click. Caracteristica  Google Shopping iti permite sa cauti in situri web dupa orice iti doresti si iti returneaza ceea ce doresti sau chiar mai mult decat poti duce, in cazul in care ai specificat incomplet. Asadar eBay si Paypal fiti atenti, pentru ca vine Google Checkout. In curand vom putea sa ne facem cumparaturile prin intermediul Google.

  1. iGoogle

Similar cu Yahoo, Google s-a ramificat dand posibilitatea customizarii paginii principale a motorului de cautare, prin multiple caracteristici, precum feeduri pentru stiri, vreme, horoscop si altele. Un supermagazin online are tendinta de a omite miciile detalii dupa care tanjesc unele persoane si se pare ca iGoogle ar putea sa fie crema, mai degraba decat tot tortul, atunci cand vine vorba de detalii.

  1. G-mail

Din nou, precum Yahoo si chiar Microsoft, Google a creat un sistem online de e-mail. Desi milioane de oameni folosesc in ultima decada transmiterea de mesaje online, acesta este doar un nou pas pentru Marele G in a-l face prima si singura destinatie pe Web.

  1. Google Docs

Google nu este satisfacut, prin a merge dupa Yahoo, Mapquest, biblioteci si retaileri. Microsoft si toate celelalte companii de software paziti-va. Acum, cu un cont Gmail iti poti crea documente, precum facturi, scrisori, calendare si multe altele. Sau ce zici de o prezentare in genul PowerPoint? Aceste posibilitati par nenumarate, iar documentele pot fi accesate de catre tine sau de catre orice alta persoana careia ii permiti sa faca asta online. Pana la urma, cine are nevoie de Word?

  1. Internet Frankenstein

Ceea ce Google nu a creat, a inceput sa se dezvolte sub mantaua acestuia. YouTube si Blogger sunt doar doua exemple de alte situri care si-au adunat fortele cu Imperiul G pentru a crea un monstru. Si daca Google nu poate sa isi gaseasca un partener convenabil, atunci incepe sa isi creeze propriile versiuni de situri populare precum sistemul de IM (IM – instant messaging – Google Talk), o retea sociala precum Facebook (Orkut) si altele. Cu piese si parti de aici, acolo si de oriunde, cineva se poate intreba daca Google nu va cadea in aceeasi capcana precum Microsoft – adica sa fie prea mare si prea diferit pentru a face un singur lucru corect.

  1. Google

Google este cunoscut pentru ceea ce este, desigur, un motor de cautare. Acesta este un lucru pe care l-au facut corect, desi multe persoane pun la indoiala validitatea metodelor de optimizare ale cautarilor folosite de catre companie. Atunci cand majoritatea oamenilor vor sa gaseasca o informatie, unde merg? Bineinteles, Google. Numele este atat de sinonim cu motoarele de cautare, incat a fost adaugat in dictionare ca un substantiv pentru cautare pe Internet. Daca aceasta nu este suficient de inspaimantator, atunci ar trebui sa cauti pe Google “inspaimantator” sa vezi ce poate fi mai inspaimantator pentru tine.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram